Thursday, May 24, 2012

puasa kurangkan susu?

korang penah dengar tak orang kata puasa kurangkan susu??hmm, alhamdulillah, setakat nih aku puasa ok jea...cume bezanya penat sikit lar sebab susu banyak keluar, pastuh badan kita tak topup dengan ape2 makanan...yang penting korang jangan stress stress n pikir sangat pasal puasa boleh kurangkan susu...cume kalau dia berkurang setakat 1 - 2 oz tuh kire normal lar kot...sebab tak de sumber makanan yang masuk, sebab tuh susu akan berkurang sikit...

lagi satu, korang pernah dengar tak orang kata piriot boleh kurangkan susu gak??disebabkan aku tak bape pk sangat pasal hal itu, susu aku ok jea...maintain macam biasa...sebenarnye mind set kite yang kawal...bile orang kata "eh, nanti piriot susu ko akan kurang.." yang ko pon percaya jea...lepas tuh dok pk pk pk...betul ke ehh susu kurang...dok pk, risau la takut stok bb tak cukup...dah korang banyak sangat pk, sebab tuh susu kurang...so korang kene positive thinking...kene happy2, jangan asek pk susu kurang ehh ;)



owwhh yea, aku ada baca, selalunye kalau orang fully bf dia akan datang piriot lambat...tapi aku, lepas abis je nifas, da terus datang piriot...huhuhu, bak kata membe2, subur tol...kene jaga2 nih, kang ada yang tahun depan alysa dapat adik nih...hihihi...cian dia tak puas bermanja lagi kan...korang plak macam mana??dah start piriot ke belom?

5 comments:

Dulu Gadis, Kini Mama said...

lala mcm nadhira gak. cepat ja period. mmg kene jaga, takot melekat lagi hehe

betul-betul, kena jaga mindset. kalau tak, memang production akn kurang kan.

Mommy_Cha said...

mami cha deh peyed time mikha 3mons ritu..hehehe..posa lagi byk susu tau. smlm mami cha pose sunat rejab tuh..susu alhamdulillah meriah kata ko!

mizz miaizzati said...

sonoknyee nadira dapat susukan bby sepenuhnyee..

hafizerna said...

iera..erna baru je abis nifas. Semalam baru mula solat. Lama betul erna nifas. bukan la sepanjang ms darah banyak. Tapi saki baki tu ada. So tunggu betul2 clear..erna mandi.

Act,erna pun dah mula berfikir-fikir untuk ambil perancang yg macam mana. nak atleast..iman cukup menyusu 2tahun. Period,tak tau lagi macam mana..hurm

aTy _faRed~ said...

aty tak abes pose ganti lagi..adeeyy...masuk rejab dah..ade 2 hari lagi sangkut..hurrmm..kene kuat semangat nih..