Monday, May 21, 2012

90 days

Alysa genap 90 hari semalam...da beso dah anak mama nih...

Ape perkembangan terbaru??

1- semakin lasak...ari khamis lepas jatuh dari boucer sebab dok syok sendiri ayun boucer tuh pakai kaki dia...tau2 je mama tgk2 dia dah duk atas karpet...elok je tak de nangis pon,siap cakap sorang2 lagi...tah macam mana dia turun dari bouncer tuh pon tak tau...sejak hari tuh,tak de maknenye dok atas boucer sorang2...bahaya tau...bikin mama panik sekejap

**cantik tak headband saya??mama yang buatkan nih..hihihi**


2- makin banyak cakap macam mak nenek...memang ikut perangai papa,sangat peramah..kadang2 org xcakap ngan dia pon,tapi dia yang sibuk dok menegur2 orang..

**tersengih-sengih**

3- dah start ngiring2 dan nak berpusing dah...kalau mama tidokan dia mengiring,nanti tau2 je dia da meniarap...

4- kaki semakin kuat menendang...sakit mama ditendang2...patutla masa dalam perut tuh aktif sangat dia menendang2...pastuh suke sangat2 menendang2 segala benda yang ada kat kaki dia...haih

** tido nak macam orang besar...haih**


5- sangat suke dengan kamera...pantang orang nak amik gamba,otomatik dia akan pandang kamera n senyum

6- sangat suke masa mandi...lagi sejuk lagi dia suke...ok, papa dah beli pelampung untuk alysa,so next month nanti mama da abis final exam,kite g swim...

7- She loves barney too much...kalau tgk cite barney,concentrate abis,kadang2 mulut pon bising...menyanyi2 sekali ngan barney kot...huhuhu

Lagi???ape yerk??itu je la kot yang mama ingat..nanti next month kite update lagi yea ;)



p/s : anak korang plak dah pandai ape??meh la kite kongsi2 sikit ;)

2 comments:

Mommy_Cha said...

pandai mintak adik dah hehehe :)

hafizerna said...

suke sangat hairband atas kepala alysa..tapi iman boy..kalau girl..erna pun suke baby pakai hairband macam alysa..cute sgt.

semoga alysa membesar dengan sihat..comel comel comel :)