Wednesday, May 23, 2012

Baby expo

Dah backdated kot...huhu...org lain da update lame dah pasal expo mom n baby ari tuh,ni ira baru nk tegedik2 update...ahhh,tak kire,nk update gak walaupon da lambat...

Ira g expo tuh ari ahad,da ptg da,dlm kul 5 gitu...tu pon nasib baik klas abis awal sikit,so bolew la lari ke mid valley after abis klas...

Teruja gile bile tgk seme org beli pampers...so ape lg,g terjah la tgk harga...wow!!!memang bebaloi klu beli time expo ni...kebetulan plak pampers mmg da abis stok...so ape lg,borong la...

Hasilnye ira beli 2 pack mamy poko n 2 pack pet pet saiz s...Mamy poko rm28/pack...selalunye irabeli rm33/pack...Pet pet plak rm24/pack...klu harga beli Kat kedai dlm rm28.50/pack So dah jimat sikit duit pampers...

Sebenarnye ira nk g expo ni bknnye nk cari barang bb sangat...sebenarnye lebih pada nk cari nursing wear...tp sedihnye hati ini,asal ada yg bekenan je,mesti saiz s or xs da abis...tinggal lew yg besar gabak jea...;(

Tapi yg bestnye dapat borong nursing bra byk2...selalunye beli rm40 tp masa expo tuh FM jual rm28 jea...so ape lg borong lew...pastuh beli 4 helai nursing bra yg harga rm11/pc...utk pki waktu mlm2...ok la tuh..

Da pusing2 tak de nursing shirt yg ctk2 so belikan lar alysa toys yg ada bunyi2 tuh tuk dia main2...nasib baik dia suke...pastuh papa belikan pelampung untuk dia swim..papa kata nak bawak alysa mandi pool bulan depan...kih kih kih,lambat lagi..nk tunggu kepala dia keras sikit..pelampung tuh ira beli rm40/pc

**time ni alysa dah penat, nak tido, so masukkan je dalam karung tuh, terus tido..**


Last skali,ira beli baby carrier untuk Alysa...alysa kan little kanggaroo Mama...klu bolew nak duduk
Dalam karung mama jea...so ira beli la baby sling ni..errmmm...mhal la gak...huhu,rm169 satu tapi ada diskaun 10% so dapatla rm152,tp berguna la time2 nk keluar kejap2 bwk alysa...tak de la nk kene mengangkut stroller yg besar gabak tuh..

Ok..tu jea la yg kitaorang borong...korang borong banyak ke?

3 comments:

Cheyan said...

nak beli gak baby carier tu...cam best ja..

Dulu Gadis, Kini Mama said...

ok ke alysa kat dlm tu?
tak pernah cuba, hehe
tapi macam comell lak.

pet pet rm24?? saiz aper dan kuantiti? tak berjaya nak ke expo sebab outstation huahua

luvira said...

alysa ok jea duk dalam tuh...masa dia nak tido masukkan je terus macam tuh...dia macam kene peluk je la...masa dia tak tido, letak dia jadi macam anak kanggaroo...nampak kepala jea...hihi...nanti ira amik gamba ira pos yea..

hmm...aah, pet pet rm24/pack...saiz s yang biasa tu lar...kuantiti 60pc...memang sangat murah ...;)