Friday, May 11, 2012

nursing in public??

Nursing in public??sape penah buat??

...IRA...

hihihi...dengan bangganya aku mengaku...MALU???errmmm, tak pon...sebab bukannye mendedahkan aurat...semua masih tertutupkan...so nak buat pe malu2...



yang penting kene pakai nursing shirt n nursing bra...selebihnye, tak de ape yang perlu dipikirkan...


kalau dah baby da menangis kat tengah2 jalan tuh, takkan ko nak tunggu anak ko melalak dulu, pastuh nak kene g cari tempat yang agak2 tertutup sikit nak bagi susu kan??

so jalan penyelesaian dia, sumbat je lar nipple korang tuh kat mulut anak...kan senang




tengok nih, tengah menyusu pon mama bolew tergedik2 amik gamba...huhuhu


kih kih kih...nih tengah adjuz nak bagi susu lew nih



ok, bagi ibu2 yang baru tuh, tak payah segan2 la nak bagi susu kat public...bagi aku korang WAJIB bangga sebab korang dapat susukan anak korang, nak banding ngan orang lain yang bagi susu lembu tuh...

harapnya ALLAH memakbulkan doa ira nak susukan alysa sampai umur 2 tahun...aminn




p/s : anak yang kecik comel cenggini pon aku dah sakit2 tangan lenguh dukung, macam ne lew kalau korang yang anak montel2 tuh ehh??

7 comments:

P . J . A . A . M . I . R said...

anak aku lew y montel tuh.. haha.. aku kate rse mcm bwk beras 5kilo.. haha.. aku pun mmg slalu blasah je.. time nak adjust je mintak tlg nor coverkan sikit.. pastu buat la pe pun.. kdg2 org xprasan pn.. pernah borak2 ngan sorg auntie ni.. dia xprasan pn insyirah tgh susu.. mase dia nk tgk muka br bgtau dia.. dia terkejut dia ingatkan tgh tdo.. pdhal time tu kt tgh2 shopping complex..

Cik Puan Mimi said...

Thumbs up!!! =)

Kami said...

betul2!! setuju! jgn malu... yg penting anak sihat...

yeah! keep moving dear!

hafizerna said...

erna masih belajar nak bfkat public area..kadang tu terkial-kial nak bf iman.takut treselak bukan-bukan.

lagipun erna xde nursing t-shirt.kalau nak selamat,erna pakai blous yang berbutang depan.

ada plan nak beli poncho..tapi,takut makin tak pandai dan tak menjadi.kena practise kat umah dulu la nanti.heheh

Happy Breastfeeding Mama Alysa :)

ck a.k.a anggerikhijau said...

suke2!!!buat apa nak malu ye tak..ck pun mcm awk, slambe je la bf baby walau kat mana2..awk pasni share la beli nursing shirt/dress kat mana ye.. :-)

aTy _faRed~ said...

rasenyer aty pon nak kene beli baju nursing lebih ar..lagi selesa berbanding nak pakai nursing cover..buat mase ni sekali dua jer keluar sebab dalam pantang lagi..tapi pernah gak ar terpakse nip tu..

luvira said...

ira pernah gune nursing cover...huhuhu, alysa meraung2 tak selesa kot...maybe sebab terkurung, so dia rimas...so jalan penyelesaian nye, belilar nursing shirt...alysa selesa, mama pon happy ;)