Tuesday, May 15, 2012

nursing dress or nursing cover?

korang lagi suke pakai nursing cover ke nursing dress??masa awal2 dulu ira pakai nursing cover, tapi alysa tak baper suke...maybe sebab dia rimas kot...lagi satu maybe sebab panas...sebab alysa memang tak suke panas...bak kata hubby, alysa nih anak omputih...panas sikit nak mengamuk...haih..maybe jugak sebab masa ira preggy, ira SUKE SANGAT minum ais....sebab tuh dia dah terbiasa sejuk kot...huhuhu


so bile alysa tak selesa, ira pon terpikir2 untuk mencari nursing shirt...maka ira po start la google...so ira ada 2 jea yang menarik perhatian :


mamma house
baju sangat lawa2 n comel2...memang menepati citarasa ira...TAPI, saiz baju tak sama ngan badan ira yang kecik cinonet nih...huhuhuhu...sedey sangat....ira penah beli 2 helai, tapi tak dapat pakai...sudahnye ira jual baju tuh kat BFF ira, PJA

faboulous mom
ira paling banyak shopping nursing wear kat faboulous mom...suke sangat baju2 dia...sebabnye ada saiz untuk ira...hihihi...so ira ada beberapa helai baju yang sama patern tapi kaler jea lain...hahaha...gile tamak kan??
lagi satu, harga dia menarik perhatian kalau time sale...murah sangat ;)


tapi kebiasaannye, nursing wear nih selalunye baju besar2 gabak...saiz S pon still besar lagi...maka, ira agak susah nak dapat nursing wear yang comel2 yg bersesuaian dengan saiz ira...dorang nih ingat semua mak-mak nih badan beso ke??ada jugak mak mak yang badan dia macam budak2 tau....

so, bagi mengelakkan ira mengalami masalah pencarian baju menyusu nih, ira pon beli la tummy tube macam dalam gamba kat atas nih...so ira boleh pakai je baju ira macam biasa, n ira boleh selak je baju ira tanpa menampakkan perutku yang tak berapa cantik tuh...daaaa....selesai masalah...hihihi


korang plak macam ne??selalu shopping kat mana??cube bagi cadangan sikit, kot2 la korang tau ada kedai yang jual baju nursing untuk orang yg saiz badan2nye comel2 macam ira nih...;)

lagi satu nursing bra...korang suke pakai dari brand ape??bolew kongsi sikit tak??setakat nih ira memang suke sangat ngan FABOULOUS MOM...ari tuh kat expo ada sale dapat rm28 jea...terus borong banyak2...hihihi...

7 comments:

aTy _faRed~ said...

aty tak beli lagi nursing dress..ha'ah..sebelum ni tengok macam besar2 jer..tu yang tak rase nak beli..tp rase nursing dress lebih senang dari nursing cover..tummy tube nak dpat kat mane ek ira..rase macam pekenan lak..tak ar nampak perut kan kalau selak2 baju atau tak pakai nursing dress...

P . J . A . A . M . I . R said...

aku dh lame tak shopping nursing wear.. sofar aku de 5 helai je termasuk bj aku bli kt ko tuh.. haha.. tp aku cr balik semua bj2 aku y de butang depan.. baju kurung aku yg baru2 tempah ni semua buat fesyen butang depan.. senang nak bf.. terbaru aku beli maxi pun butang dpn gak.. kdg2 aku amik shawl, aku pin kan siap2 ala-ala nursing cover.. xyh bli dah.. haha... jimat tol..

luvira said...

aty : tummy tube tuh ira beli kat faboulos mom...rm20++, tak ingat dah harga bape...

pja : tu lar, baju raya thn nih seme aku buat bolew bkk tepi n bkk depan...huhuh

fatihiah said...

samalah!! suka pakai nursing dress dari nursing cover.. fati slalu sopin baju kat OBW, ni link dia

www.onebabyworld.com

ck a.k.a anggerikhijau said...

ck belum beli lagi nursing dress,sbb tak jumpa yg berkenan di hati..jadi skang ni nak usha2 kat tempat yg ira suggest tu..

rasanya nursing dress lagi selesa,sbb skang ni ck pakai nursing cover,kesian kat azra, mesti berpeluh2 bila NIP..kesudahnya ck pakai baju yg butang depan so bila2 dia nak NIP, ck bukak je..lepas ni nak beli tummy tube pulak..cover perot ku..he3..

Wawa said...

Suke bra autumnz...tp yg ade span n wired...yg lembik2 kain tu tk try lg...takut nmpak kesan nipple klu pakai jenis kain tu...hihi...

ryy.han said...

Cuba try autumnz.com, mumdreams.com.my kot2size s situ leh muat...lg 1 blh tgk summerglitz.com.my