Tuesday, May 29, 2012

beg kanggaroo

assalamualaikum semua...;)

semenjak ada beg kanggaroo nih, stroller semakin dilupakan...hihihi...tak de lar nak mengharung stroller ke hulu ke hilir lagi...skang angkut poket kanggaroo je...

alysa pon suke jea dok dalam poket kanggaroo...pastuh, kalau ira keluar pakai beg kanggaroo nih, mesti orang akan pandang...huhuhu, pelik sangat ke??tapi ira buat tak kisah je...;)



tgk tuh alysa dah mamai2 nak tido...ngantuk lar tuh...nanti tau2 je dah lelap...bile dah lelap, ira masukkan je dia terus dalam karung tuh...dah macam tido dalam buai...hihihi...berbaloi gak beli baby sling nih...;)



last but not least...mama alysa pon nak enterprem gak...sejak ada alysa nih, asek gamba alysa je...kali nih biar gamba mama la plak...hihihihi...lama2 jatuh saham mama la cenggini.. ;)




p/s : orang kata fully bf ni berat badan akan semakin menurun...korang macam ne??berat korang maintain ke? menaik ke menurun ke after bersalin? berat ira ni macam nak kembali ke berat asal je...tak mo!!!ira nak gemuk sikit...mood : sedey :(

6 comments:

With Julia said...

wauuu sungguh comel tgk beg kanggaroo tuh dear...itulah juju belum bersalin lagi...dok berkira2 nak beli beg kanggaroo ke or stoller...kalu bawak stroller mesti susah nak shopping sana ke mari kan sbb kena usung stroller ke sana ke mari...kalu bawak beg kangaroo cm sonok je tgk... :)

erna said...

alahai iera,nape iera tak kembali ke berat asal? berat asal iera berapa? erna tak sabar nak kembali ke berat asal :) alhamdulillah penurunan yang baik buat masa ni. tapi banyak lagi nak kena usaha. tak ada la diet sebab fully bf kan..cuma kena teruskan pemakanan yang sihat. nak kurussss :)

luvira said...

erna, berat asal 38kg jea...huhuhu, ari tuh masa preggy naik sampai 52kg...pastuh after deliver turun jadi 43kg...so suke la berat tuh...ingat nak maintain 43 jea...alih2 makin lama makin turun...now dah 40kg je tinggal...;(

tapi tak pe lar, asalkan sihat itu pon dah syukur alhamdulillah ;)

farizah zin said...

uhuit...orang pun ada gak beg kangaroo tuh..boba wrap..hehehe..tapi xpakai lagi..aiyoyo..awatla kurus beno makcik..bak meh org bagi lemak sket kat eira..hahahah

luvira said...

farizah : memula ira pon ingat nak beli boba wrap...TAPI, bile try rasa macam tak bape selesa je, pastu macam payah nak lilit2...hihihi...

try yang sling ni lagi senang...skang asal nak kuar je, berebut ngan jelan nak jadi mama or papa kanggaroo...da berebut plak nak pakai baby sling nih...;)

aTy _faRed~ said...

saye suker bag nie,..tapi asben tak suker wlaupon saye kate saye sanggup pakai..tapi die tak nak jugak...kalau pon beli duit sendiri..tah apesal tah..gggrrr...