Tuesday, February 14, 2012

38 week

hah, semalam g scan baby...sebab da masuk 38week kan..so nak tau macam ne condition baby...kedudukan baby...air ketuban dia cukup ke tak...n yang paling penting nak tau sangat kenapa anak mama nih tak mo kuar2 lagi...

masuk jea bilik doc...bende pertama doc tanya : eh, tak bersalin lagi??
hahaha, ari tuh masa last check up, doc kata maybe ira bersalin awal sebab baby dah turun...tetibe sampai skang anak mama nih still ada kat dalam tuh...

so terus g scan budak kecik nih...pastuh doc tekan2 perut...doc cakap : owh, macam lambat lagi jea nie, maybe lagi 2 minggu kot..sebab dia dah naik atas balik...perut awak nih keras jea kat bahagian atas...

so hasil scan :

age : 38 week
berat : 2.5 kg
kedudukan : normal (kepala kat bawah, uri kat atas)
air ketuban : ok, cukup

ok, doc cakap maybe dia nak membesar lagi, sebab tuh dia naik semula...hmmm, ape2 je lar anak mama...kamu takut nak keluar ke??takut kene buli dengan seme orang??hahahaha, cian anak mama nih, dari dalam perot lagi seme orang dah tak sabar2 nak buli kamu...tak pe2, kamu bertapa lar dulu kat dalam tuh...biar dah dapat tali pinggang hitam baru kuar tau...nanti kalau kene buli, kamu buli balik ;)

ok lar, bye2..jumpe lagi esok luse

4 comments:

n0rraslida alias said...

wah...dh xlme dh tue nk deliver Jr. eira...:)

Fati said...

woot woot~~~~ 38 weeks sudaaaaa..... take care yea ;)

Princess Cindellyna said...

good luck mommy to be!tak lama lagi bleh jumpa baby comel!wheeeeee~~~

Julie M Gumpil said...

Wow.. good luck k... jom kita xchange blog.. ni bloga saya: xchange blog? mine: http://health-wellness-nature.blogspot.com/... see u k, mana tau perlu set penyusuan...