Tuesday, May 25, 2010

pengangkutan awam



naper yerk nak buat tajuk nih???hari macam nak ujan, saje je g tepi tingkap..nampak orang tgh tunggu bas..pastuh ada gak kakak-kakak, makcik-makcik, abang-abang, adik-adik sedang berjalan menuju ke lrt masjed jamek..maklumlar, lokasi office betul2 di tengah bandar, ini bermakne di tengah-tengah kesesakan lalu lintas...;)


act nak sambung buat keje, tapi g bilik bos, tapi tgk bos dah hilang..tah ke mane lar plak nih..maybe meeting kot, so kerja terbantut sebab ada bende yang tak paham..so pending dulu...


terus menuju ke meja, bukak lappy dan mula menaip...tetibe masa tgk bas lalu lalang tadi, teringat plak zaman-zaman g praktikal dulu..huhuhuhu..


dari umah ikut abah g keje, dalam kul 630 pagi dah kene kuar umah..sampai area masjed jamek tuh lebey kurang kul 7..so dengan keadaan mengantuk, g beli tiket nak ke pandan indah...owwhhh, silap lar...errmmmm, kalau tak silap aku, aku gune monthly pas kot..errmmm, tak bape ingat lar yang tuh...huhuuhu


pastuh turun kat pandan jaya..kene lak berjalan kaki..penatnye..owh, tapi sebelum itu, singgah kat makcik jual nasi lemak sebelah stesen pandan jaya tuh, beli nasi lemak sebungkus n cokedok pisang rm1..cokodok pisang tuh buat bekal semasa perjalanan aku nak ke opis..dekat 500m lar jugak kene menapak..nak nek bas lambat...lagipun tak bebaloi je rasanya..pastuh sampai opis kepenatan


...tapi masa nih lar cinta LRT bermula..huhuhu..jumpe bekas kekasih plak masa dalam bas...pendekkan cerita, hari2 mesti dating kat stesen LRT masjid jamek...tapi cinta terputus bile abis praktikal sebabnye dah tak g keje nek LRT..dah nama pun cinte LRT kan??



No comments: