Monday, March 3, 2014

langkawi part 6 - island hoping

setelah berminggu2 menyepi..
huhuhu, entry pon dah basi..

jom sambung citer langkawi lagi
kali ni kite menjemur diri


tak padan ngan kulit dah sedia ada hitam
lagi nak ditambah kehitamannye
bantailah labu, asalkan kite happy2 kan..
kata g holiday, so mari kite terjah pulau2 yang ada..


kalau korang nak g island hopping, cari lah agen yang ok dan murah..
macam aku nih, pakai haruk je mana ada, asal dapat pegi...
tak de survey2 dulu..
nangess!!! 


naseb baik tak kene ketuk sangat...
dia kira satu kepala rm35
ada yang aku tanya orang lain ada yang kene rm45/orang...
paling murah aku jumpe rm25/orang tapi..tempat dah full...so redha je la kene bayo mahal pon...


so jom kita memadatkan bot.
dalam bot aku nih ada 2 pasangan je dari malaysia

yang lain seme dari france...
hihihi..


ok, destinasi pertama, melawat pulau dayang bunting...
hah, sila tengok gamba diatas
korang nampak tak si dayang yang tgh bunting tuh??

opppsss, perlu diingatkan disini, 
amaran bagi ibu2 mengandung...

sila pikir 45 kali sebelum g island hopping,
sebabnya keadaan semasa didalam bot sangatlah merbahaya bagi ibu mengandung..

terentak2 dek kerana ombak kuat..
hentakan yang sangat kuat..

aku tak tau perkara itu, so masa dalam bot tuh tawakal je la
doa banyak2 supaya allah selamatkan baby
alhamdulillah, bb tak de pape...:)

kalau korang rasa was2, JANGAN naik bot..
bukan nak takutkan korang, just beri ingatan ye..


dah sampai pulau dayang bunting
fuh fuh...dah macam jungle tracking
penat weh, dengan perut boyot



demi melayan kerenah si anak n bapak yang sibuk nak swim kat tasek dayang bunting tuh
aku gigih gak turun sampai tasek
berpeluh2 ketiak


seronok haa anak aku berendam..
bapak pon over excited gak


ok, next,
kite g bagi helang makan plak


masa aku g nih memang helang tgh banyak
n paling best memang waktu dorang makan
sebab aku penah gak datang 4 tahun lepas,
helang tak bape banyak macam kali nih


ok, dah settle bagi helang makan,
kite g berendam kat pantai beras basah plak


aku dah tentu2 tak berendam skali
panas oiii, terbako kulit mak nih

tapi dua beranak tuh tak sedo diri,
gaya macam mat salleh kulitnye

selamber je dorang berendam
anak aku plak, first time mandi laut
sebelum nih asek mandi pool je
so over excited la


ok, abislah perjalanan ke 3 buah pulau
kesimpulannya, kami sangat2 puas hati
sangat2 seronok


so sesapa yang datang langkawi, 
island hopping adalah salah satu destinasi wajib korang pergi

kalau tak datang menag tersangatlah rugi.
till here
buibye

1 comment:

P . J . A . A . M . I . R said...

haha.. aku dlu preggy insyirah 5 bln pun naik bot pi pulau2 mse honeymoon kat sabah dulu.. memang terhentak-hentak.. tp aku tak pikir lgsg.. yg aku pikir heppy jer... kihkih..alhamdulillah semuanye selamat..