Wednesday, March 5, 2014

langkawi - part 7 : bird of paradise @ wild life park

entry langkawi yang tak abis2

after balik dari island hopping,
balik hotel,
mandi siap2..bagi alysa rehat2 jap.

alysa bangun je tido,
terus siap2 berdesup ke sini
WILD LIFE PARK atau lebih mesra dikenali BIRD OF PARADISE


sampai je kat pintu masuk,
ko tgk sape yang aku jumpe??


blogger : Ros Anis
hihihi, banyak2 tempat, bertembung plak kat sini
tak janji pon


ko tgk, mak je yang over kalau amik gambo
anak anak tah pandang kemana2 tah..


ok, jom masuk
tiket masuk berharga rm15 seorang
kanak-kanak bawah 2 tahun FREE


masuk je kat entrance tu, korang akan nampak ada orang jual makanan untuk binatang kat dalam nih
satu paket harga rm6
pastuh dia cakap kalau nak full set, seme binatang boleh bagi, kene amik 2 paket
harga rm12 untuk 2 paket


memang buat duit betul...
tapi laki aku memang mudah terpengaruh

aku suh amik sepeket je
dia sibuk nak dua peket
so dia beli la 2 paket...
nasib baik gak beli 2 paket...tak cukup oiiii...bile dah masuk dalam tuh, syok betul bagi binatang tu seme makan


macam mana nak cukup,
alysa tak nak bergerak dari satu2 tempat tuh selagi dia tak puas bagi binatang tu makan

so mak pak nye nih terpaksa redha je lah
dah nama pon nak bagi anak happy kan
so layan kan aja


selagi dia tak nak bergerak, kitaorang dok je la situ..
contohnya macam ikan nih, lama kot nak bagi dia puas..

sebab alysa memang suke sangat dengan FISH


next, bagi burung makan..
masa kat burung nih, kejap je

sebab burung dah kenyang..
so burung tak banyak nak datang makan

alysa bosan..
huhuhu..


pastuh kite gerak plak g bahagian monyet, buaya, kura2
banyak lagi binatang sebenarnya
tapi yang nih tak banyak gamba sebab binatang yang duk dalam sangkar

ala2 kat zoo tuh,
masa kat sini, laju je jalan..

sebabnya alysa tak suke
dia suke masa bagi makan binatang je


hah, masa kat bahagian nih,
punyelah lama oii

dekat 45 minit kot aku melepak kat bahagian nih je
melayan alysa bagi makan kancil, burung nuri n puyoh.


masa nih alysa marah tol ngan burung nuri tuh,
sebabnya tak nak datang makan kat tangan dia..

macam ne la burung tuh nak datang kat alysa, 
tangan dia asek bergerak je nak tangkap burung, memang burung lari la


alysa memang tak takut langsung
aku dok risau kancil tu ngap je jari2 dia yang kecik tuh..
huhuhu




ok, masuk binatang besar2 nih alysa tak suke..
so mak bapak je yang bagi makan

burung n ayam nih kasar
sakit2 tangan aku

memang patut pon alysa tak hulur makanan
kalau tak hilang kot tangan dia..
huhuhu


ok, ada fish lagi..
makanan ikan dah tinggal sikit je, sebab dah abis masa mula2 tadi
so alysa mengamuk sebab tak dapat bagi fish makan
kesian




last, tempat perabiskan makanan yang ada
rabbit valley

banyak tol rabbit,
sampai alysa ketakutan


memula dia berani,
pastuh rabbit semakin mengganas sampai tarik gigit tali pinggang dia
last2 menangis sebab banyak sangat rabbit kerumun dia.




so kesimpulannya,
memang tempat WAJIB pergi kalau datang langkawi...

landmark dia,
ko cari suri idaman,
kalau dah jumpe suri idaman, ko terus je jangan belok2 sampai la ko jumpe bird of paradise nih tepi jalan sebelah kiri.

ok bye :)

1 comment:

SyimaSyaz said...

hehehe kitorang pergi masa tu anak baru 7 bulan..makan pun belum...hehehe so dia tak paham sangat.
rabbit2 tu ganas kan.habis kasut jellybunny saya dia gigit.husband suka sebab dia memang bela rabbit sejak kecik