Thursday, March 13, 2014

review : bean bag

morning morning morning
ececeh...masa aku mula menaip nih masih pagi..

tapi tak tau la aku abis menaip nanti kul bapekan..
selalunye dah nak petang baru la boleh siap satu entry penuh..

sambil kerja sambil curi2 berblog..
kalau bos tau, mampos!!




korang mesti tau kan apa tuh bean bag?
kalau tak tau, boleh rujuk gamba diatas..

aku sebenarnye dah lama sangat2 berkenan dihati..
tapi aku tau kewujudan bende alah nih masa tuh alysa dah umur setahun kot..
so kalau nak beli pon macam tak perlu je kan..

so tahan je isi hati..
masa tuh aku survey market price rm150 keatas..
mak aih, mahalnye...
so memang tak lar, aku nak membazir duit beli..

cuma pernah berhasrat didalam hati,
andai ada rezeki mengandung lagi,
nak beli untuk adik baby...
hihihi...

hah, ko...skang dah mengandung...
bende pertama terlintas kat pikiran aku nak beli bende alah nih..
tapi masa skang harga dah tak de la mahal macam dulu..
dalam rm100 dah boleh dapat..

so jenuh la aku berzikir kat telinga laki aku...
pok pek pok pek..
pastuh laki aku kata, hah, kalau nak beli, beli je la..

ok, green light..
so cari2 mana2 yang berkenan dihati...
tapi tak lew jugak beli2...
kalau dah memang kedekut tuh, kedekut la jugak walaupon laki nak bagi duit
sebabnya aku rasa macam bukan keperluan, lebih kepada kehendak..
so aku pospon...dan pospone lagi...
sampailah satu hari...


hehehe...ko ingat tak peristiwa aku nak beli maternity pillow tuh?
yang aku kata laki aku g sampai shah alam nak amik bantal tuh, tapi seller tuh tak muncul2??
tak ingat? ko boleh klik sini...
hah, sampai skang nih, seller tuh tak reply whatsapp aku...
nampak sangat penipunye..
haih, nasib baik aku tak bayar apa2 lagi..
kalau tak melayang2 duit aku...
gggrrrr...dah tutup citer, buat sakit ati aku...meh sambung balik citer bean bag..
masa laki aku g expo tuh,
dia ternampak nih..


ada promotion yang bagi aku agak berbaloi..
rm300 untuk 2 bijik...
means rm150 untuk sebijik..

selalunya aku tgk sebijik bantal pon paling murah rm250
nih dapat rm150 je kan...

rm150 untuk bean bag yang besar...
boleh digunapakai untuk mama, papa, kakak n adik
kesimpulannya semua orang boleh pakai..

pastuh, laki aku agaknye kesian bininye nih aseklah sakit2 pinggang..
lalu, dengan baik hati...dia pon beli la dua bijik bantal...

tapi satu je letak kat umah..
satu lagi simpan, masih berbungkus dalam plastik..
kononnye nak letak kat umah baru nanti..

ok, aku berangan nak masuk umah baru before raya nanti..
hopefully sempat beraya dirumah baru..
ehh, dah tukar topik plak dahh....



bile dah letak kat umah,
inilah hasilnya...

kononnye papa beli untuk mama..
untuk mama rehat2 sambil hilangkan rasa sakit pinggang


tapi!!!!!!
anak dara nih memang bolot setiap masa..
gggrrrr....memang tak de can la mama nak duduk

kalau time dia main,
mama ingat boleh la melepak atas kerusi sambil2 tgk tv...
baru je landing nih...

tetibe ada suara memekik..
"ni chica nyer...mama pi..pi.."
sambil tangan kecik tu dok menolak2 mamanya ketepi

nangesss mama nak oii...
kecik2 lagi ko dah pandai halau mama ni haa...


dengan rasa tak bersalah,
siap ajak 'kengkawan' join skali naik kerusi tuh..
tapi mama tetap tak boleh...


skang asal minum susu pon nak lepak atas kerusi tuh...
nih nangis sebab mama plak suh dia ketepi...
tak puas hati, dia melalak..

haih la anak...
asalkan awak bahagia sudah la...

skang nih dah pandai berebut barang ngan mama,
hopefully nanti ngan adik jangan berdengki ye..




nota tangan : abaikan umah aku yang bersepah2 itu...dah tak larat nak kemas... 

1 comment:

cik hani said...

anaknya dah kongkel seat tu.. memang best la duk situ. kanak-kanak mesti suka