Wednesday, September 26, 2012

Review : avent 2 in 1 blender + steamer

 Assalamualaikum semua…ari nih tak de resipi masak2…tapi cumenak review sikit pasal bende yang banyak berjasa untuk mama n alysa…hihihi…sejakada avent nih, senang mama nak masak untuk alysa…J

Owh, ramai yang kata ala2 membazir la beli sebab mahalsangat…yea, harga dia memang mahal rm 459…tapi masa ira beli tuh kat sogo adasale jadi rm367….(tuh pon still rasa mahal)


Walaupon ada suara2 cakap,
“eh, tak payah beli, ko pakai kejap je…”
“alar, biasalar tuh, anak sulung, mestilar excited, semebende nak beli”
“alar, setakat nak blend makanan baby je pon, gune je lablend biasa”
Ahhh….ada ira kisah tuh seme…ira abaikan je…asalkan bendeyang ira beli tuh memudahkan kerja ira…huhuhu…soal duit buat2 tutup mata…nskang memang ira rasa SANGAT2 BERBALOI…senang…anak pon bolew makan air tanganmama ari2…no more nestum lagi…hoooyeeehhhJ



Yang paling best, dia SANGAT@ MENJIMATKAN MASA…masukkan bahan2 dalam bekas, pastuh steam, korang g buat kerja lain, sampai dia bunyi BIPPP…hah,pastuh terbalikkan blend terus…kan senang…tak payah nak kene steam tempat lain, blend plak tempat lain…nih sekali harung jea…senang keje mama J

nih bekas nak sukat air...dia ada tulis, bape min dan bape ml kat situ...contohnye kalau nak steam 5 min, korang letak air kat 5 ml...senang kan??

Lagi ape ehh??owwhh, dia bukan setakat kite boleh blend fruit or vege je, lauk2 pon kite bolew blend jugak…kalau anak korang dah besar,jangan la blend halus, blend kasar sikit…J


ni tempat nak masuk air untuk steam :)


Owh, masa beli nih, dia siap ngan buku resipi…korang bolehpilih ape yang korang nak masak…tapi tak de la banyak pon resipi dia…tapi notbad lar, kurang2 kite boleh pelbagaikan makanan untuk anak kite J




Nak tau ape keburukkan dia??ermmm, setakat nih tak jumpelagi keburukan dia…semuanya bagus…oowwhhh, satu je ira tak suke, dia punyewayar plak suis tuh pendek sangat, so kene pasang extension la plak…tuh je lakot…so bagi ibu2 muda yang berkejaya, tapi mahukan makanan fresh untuk anakdia, boleh la beli avent steam+blender nih…sangat berbaloi…

p/s : agak2 dah tak nak pakai, tunggu turn adik dia plak makan…J


4 comments:

ReYNa said...

sy baru beli gak.ihihi.ha;ah.harga pon sama rm367.nasib baik dpt less.huhu./x sabar nk cuba

MissRhana said...

bestnya blender ni!!! nak beli jgk!!

P . J . A . A . M . I . R said...

dapat gak ko beli... huhu.. aku memula dulu mmg teringin.. lebih kurang macam ko la.. insyirah dekat2 7 bulan baru survey2 nak beli.. tapi time nak beli tu la dia mmg btol2 tolah makanan blender.. siap buat muka nak muntah..
ade org suh try tapis.. aku try, banyak pulak dia mkn... haha..
insyirah nak suh ibu dia wat keje sikit.. but selalunya aku msk malam, pagi dah siap.. dia dah btol2 hancur, so lenyek kat tapis tu kejap je la..

Ros Anis Rusli said...

besnya dpt bli blender tu kan...tp anis mampu beli avent mini blender j..huhu..anis pun bli kt sogo gak..hrga asal 219 kot..jd 175..ok la kan..