Tuesday, September 25, 2012

baby expo MITC, Melaka

Sape g baby expo kat MITC, Melaka minggu lepas??angkat tangan??hihihi, ira g…korang ada terserempak ngan ira tak???(ceh, bajet macam ko fames sangat, org nak perasan ko kat tengah2 org ramai)

Hah, minggu lepas kebetulan aunty ira buat kenduri kat Melaka, pastuh, sepupu ira tgh preggy, ajak g shopping barang2 baby…so kitaorang pon redah la MITC…






Alar, ira tak beli ape pon (ye la tuh, ko jangan caya sangat)…cume beli botol air untuk alysa n sweater untuk alysa gak (kan, ko tgk, dalam pada dah niat tak mo beli ape2, akhirnya aku TERbeli gak)…nafsu seorang ibu untuk anaknye, tak dapat dibendung…huhuhu




G teman ecah beli barang2 baby jea…yang paling lama kitaorang g tawar menawar nak stroller…hahaha, siap boleh bargain plak la…tapi setelah hamper setengah jam bargain, eh, korang rasa dapat tak diskaun???dapat weh, diskaun 10 ringgit…eh, rm10 pon tetap duit tau J

Sebab sibuk menawar, so xteringat nak amik gambar…tapi lebih kurang nih la model stroller yang each beli



stroller + baby carrier... rm490..oklar tuh..sebab ada 2 bende tp bole dapat 4 fungsi...

1. stroller
2. baby carrier
3. baby car seat
4. baby rocker

jimat kan???



hah, nih try kerusi makan untuk alysa...dah hampir2 nak beli, tapi tertiba rasa macam membazir je, so tak jadi beli...sebabnya harga kerusi tuh pon dah rm149...baik ira g beli kerusi yang jenis fisher price tuh harga lebih kurang, tapi boleh dapat banyak fungsi...





pastuh jalan2 OBW...tgk ecah kat belakang tuh tgh dok sibuk pilih nursing bra :)


tengah berpikir, ape lagi barang nak dibeli...hihihi...


hah, jumpe plak rabbit nih...tengok tuh, mama yang lebey2 nak amik gambar...sampai terkangkang anak aku...hai lar, mama oiii....


cangg...try sweater untuk si comel nih...nanti kan nak fly...so kene la beli sweater satu untuk dia...ok, till here...bye :)





p/s : ini schedule entry...skang kami kat BANDUNG...doakan kami selamat pergi dan balik ehh :)

1 comment:

Mommy_Cha said...

bestnye makan angin kat bandung :) yeay!

err: komen box u ni kan ira, kena isi notification number tu bagai...aduhai kalo salah type perkataan dua tiga kali kena try ira..letih mak :)