Tuesday, October 25, 2011

surabaya - last day

15 oktober 2011

disebabkan aku dah cancelkan perkhidmatan supir yang tak bagus tuh pada hari terakhir disini...maka kitaorang tak de planning sangat untuk berjalan-jalan pada hari ini...lagipon masa nih kaki aku dah lenguh semacam...bila berjalan je rasa sakit sangat...maklumlar, dah 2 hari berjalan tak berenti-renti kan...gaya macam orang sihat, tak sedar diri tuh tengah mengandung...huhu, tapi jalan bukan main syok jea...hari last day nih, baru la terasa lenguh2 n sakit2 satu badan...

tapi pagi tuh, hubby kata dari duk melepak kat hotel, baik g jalan2, last2 kitaorang decide nak g U.F.O (factory outlet)...nak menghabiskan duit kitaorang yang banyak tuh...hahaha, belagak sungguh, padahal bukan banyak mana pon...

kebetulan kitaorang turun je kat lobby hotel tuh, ada satu teksi, so terus menggunakan perkhidmatan teksi...tak payah pakai supir pon tak pe, sebab teksi pakai meter, so memang takkan kene tipu lar...n the best thing, pemandu teksi kami tuh sangat2 mesra alam dan sangat2 baik hati kalau nak dibandingkan ngan supir kitaorang semalam...

bile dah sampai je kat UFO, kitaorang tanya lar pemandu teksi tuh, nanti kalau kami dah abis shopping nak amik teksi kat mana, dia kata kawasan tuh ssh dpt teksi, so dia ngan rela hati janji ngan kitaorang nak datang amik kami dalam masa sejam...memula kami tawakal je lar, kalau dia datang tuh kira ALHAMDULILLAH, kalau tak, maka kami terpaksa berjalan jauh sikit g kat jalan utama untuk amik teksi lain..

dah sejam kitaorang shoping kat dalam UFO tuh, bila kuar je, alhamdulillah, pakcik tuh dah tercegat tunggu kitaorang...huh, lega sangat2...TQ pakcik...

so terus balik ke hotel...pastuh, kitaorang cakap lar, nanti masa nak g airport pon nak gunakan khidmat teksi dia...pastuh nak dijadikan cerita, masa nak bayar tuh, bolew plak kitaorang tak de duit kecik, pakcik tuh memang bagus lar, siap kata tak pe lah, nanti bayar masa tengah hari nanti, masa nak ke airport...kira ala2 hutang lar naik teksi tuh...haih, kalaulah kitaorang nih orang jahat, kesian dia kene tipu...

jam 2 petang, pakcik teksi dah sedia menunggu kat lobi hotel..memang komited tul pakcik nih...suke lar..hihi, so terus ke airport...disebabkan pakcik nih terlalu baik hati, so kami pon bermurah hati bagi dia extra money lar masa nak bayar tambang tuh..alar2 tips sebab perkhidmatan yang diberikan memang terbaek!!!

ok, kul 530 petang berlepas ke KL, alhamdulillah jam 9 malam selamat tiba di LCCT...
so habislah cerita perjalanan di Surabaya...gamba akan diupload kemudian lar, sebab kamera da selamat masuk dalam kotak...maklumlar, nak pindah umah kan...so bila gamba da transfer ke komputer, baru ira upload yea...bye!!!

1 comment:

Cantiknyapurple said...

Salam. Nak minta contact number pakcik yang baik tu. Kami nak ke sana 1 minggu lagi :)