Friday, February 18, 2011

day 3 - korea


ok, hari ke 3 berjalan lancar
masih dalam mud gembira semasa disana..hehehe
hari nih snow turun, tapi tak berapa lebat..ala2 hujan renyai2
so ramai yang jakun termasuklar ira ;)



hari nih after breakfast, kitaorang akan bergerak ke Seohae Grand Bridge
perjalanan amik masa lebih kurang 1 jam setengah
so sepanjang perjalanan ape lagi, tido lar
nak tengok pemandangan luar tak lew
sebab tingkap berwap

bile kite lap je, nanti titisan air tuh akan beku
so lebih baik biarkan aje



wahh, ape yang ira tengok tuh??
jom tengok ;)




hah, tu lar jambatan Seohae Grand

jambatan nih menhubungkan antara Pyongtaek, Gyeonggi-do dengan Dangjin, Chungcheongnam

macam jambatan pulau pinang je kan??
jarak dia sepanjang 7,310m

hah, ni plak roomate ira masa kat sana..kitaorang satu bilik ada 4 orang..2 pelajar malaysia n dua pelajar korea
yang bestnye, roomate saya nih tak pandai berbahasa inggeris..so kami bercakap menggunakan bahasa isyarat je..macam ayam cakap ngan itik..kadang2 dia kene bukak kamus untuk translet kat kitaorang
tapi, dorang amat2 baik..memang the best..walau macam mana susah pun, diaorang akan tolong..layanan dorang kat pelajar malaysia memang 1st class..rasanya masa pelajar korea datang malaysia, pelajar malaysia tak dapat nak berikan layanan yang terbaik macam dorang

lagi satu, the best thing..mereka sangat menghormati orang islam..bile tibe je waktu solat, dorang akan cube usaha cari tempat yang bersih untuk kami solat
kat sana susah sangat2 nak jumpe surau or masjid..so kami kadang2 kami sembahyang merata je, asalkan bersih..macam hari nih, kami solat di salah satu tingkat menara kawalan di seohoe bridge

ok, nih plak dinner dengan mr president KYU..kire nak beramah mesra lar nih..mr president pun kurang fasih bercakap BI, so dia banyak baca skrip je lar..
hehehe...ok, abis perjalanan untuk hari ketiga
bye ;)



No comments: