Thursday, January 14, 2010

tahun baru..azam baru..

Diam tak diam..sedar tak sedar...pejam celik pejam celik..dah masuk tahun 2010...masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat datang tahun 2010 ...to all reader, wish u HAPPY NEW YEAR ;)


2010, bermakne pertambahan umur akan berlaku..tahun nih aku akan memasuki umur 25, hmmm..macam tak percaya je..


rasanya baru semalam aku jatuh bangun, berlari2 main kejar kat depan umah ngan kak husna, kak shima, kak leha, kak nor, kak ecah dan ayin...petang2 je, mesti kakak2 tuh bawak aku g main kat taman, pastuh main kat depan umah..sometimes main kawen2..n of course aku lar yang jadi pengantin nye..hehehe..kelakarnye bile2 pk2 balik...n satu kejadian yang aku tak lew lupe sampai skang, ada pulak adegan main cium2 pas kawen..haih malunye...ape nak jadi nih..selalunye pengantin lelaki nih namanya boboy, tah mana lar dia skang..aku dah tak jumpe dia sejak aku pindah umah darjah 2 dulu..hmmm..pastuh penah skali aku tengah main2 kat taman permainan ngan kawan2 jiran2 umah nih, alih2 lew plak gaduh ngan geng2 anak cina mana tah..bolew plak main baling2 batu..aku plak yang paling kecik masa tuh, agak2 dalam umur 4 tahun kot..so kakak2 yang ada berusaha la untuk memastikan aku selamat, pastuh ramai2 lari balik..hehehe...dulu masa kecik2 bebas je nak g mana2..mana ada kes2 culik nih..budak2 kecik selamat je bermain...zaman dah berubah...


rasanya baru semalam jugak aku menangis-nangis tak nak pergi sekolah, walaupun berkali2 dipujuk..haih, kenape lar perangai aku teruk sangat yer masa kecik2 dulu??tak mau g sekolah...asal bangun pagi je menangis..pastuh alang akan kayuh basikal, anta g sekolah..penah beberapa kali kene kejar anjing liar tepi2 jalan..alang pun kayuh laju2, n of course aku akan menangis..pastuh sampai je kat sekolah, menangis lagi, cikgu plak kene dukung, main gelongsor dulu, bila aku dah leka main, n tak menangis, barular alang balik rumah senyap2...n bolew plak aku blaja tanpa menangis..haih, pelik tul..masa pg2 je mesti buat hal..keadaan macam tuh bukan untuk sehari dua..tapi sepanjang tahun aku ke tadika..every day, bile nak g sekolah je menangis...buruknye perangai NURUL NADHIRA ZAINAL


rasanya baru semalam gak aku masuk sekolah rendah..SEKOLAH KEBANGSAAN SELAYANG JAYA..masa kat sekolah nih, aku dah tak menangis..hehehe..maybe dah pandai berfikir kot...n bolew bezakan mana baik n buruk...teringat waktu rehat..masing2 bawak bekal, makan tepi pokok ngan aisyah n zila..how sweet...seronoknye time tuh..pastuh bile dah abis makan, main rebut2 tiang..kadang2 main kejar2..penah skali aku jatuh, sampai skang parut tuh ada..berdarah2 kaki aku..tapi tak cakap kat cikgu sebab takut kene marah..so tahan je lar sakit tuh...penah gak aku tengah men kejar2, pastuh tau2 je kening aku berdarah..hehehe, sebabnye, masa lari tuh tak pandang orang, tengah lari2 aku lalu kat tempat orang tengah alih batu bata, pastuh nasib aku tak baik, aku terkene batu bata tuh..dah berdarah2..kali nih cikgu tau, sebab dah tak lew nak elak..banyak sangat darahnya..terus anta aku balik umah..sampai skang parut ada kat kening kanan aku...seronoknye zaman kanak2..


hisshhh...cukup2..tetibe lew terimbas kembali plak zaman kecik2...skang aku nih dah besar..patutnye dah lew kawen dah..tapi...waaaaaaaa...sedey lar..tak mo citer pasal kawen..nanti meleleh air mata...


so aku akan pastikan, azam tahun baru nih akan terlaksana ;)
1. Solat 5 waktu...memang aku jahil sebab ada je tertinggal..ape nak jadi nih..solat tuh kan wajib..harap aku lew berubah..amin...
2. Belajar bersungguh2..haih, pointer kene naik nih..tak lew kekal macam tuh je..chaiyok2


Itu je lar..kalau banyak2 pun bukan bolew buat pun...hope azam tahun nih menjadi...;)

Ok lar, so aku kongsi sikit malam tahun baru aku ari tuh..enjoy ;)















No comments: