Thursday, May 28, 2009

sunway lagoon

hari nih bos aku tak de lagi..
kadang2 best tau kalau bos tak datang nih..
tapi tak best gak kalau tak de keje...
nanti bosan je kat opis..

so bagi memenuhkan masa2 yang ada
mari kite merapek2 kat sini..


ok..ari nih kite citer pasal sunway lagoon ari tuh arr..
ermm, ari isnin lepas (25052009), aku g sunway lagoon untuk pertama kalinye..
n aku amat puas hati walaupun bayaran masuk dia agak mahal (RM46) sebabnye aku main seme benda yang ada..memang berbaloi lar..kalau nak dibandingkan ngan bukit merah, yang per entry RM22.00 tapi hampas..tak best langsung..aku masuk kul 11 pagi, kul 1 petang aku dah kuar..semua memang tak best la...tapi masa kat sunway lagoon, aku masuk kul 1230, kul 6 petang baru kuar..itupun sebab aku dah kepenatan teramat sangat..kalau tak penat, nak duk lama2 lagi dalam tuh...hahahaha..bley ke?

pemainan dia dalam tuh seme best..tapi aku sumpah takkan naik dah yang duk dalam bot pastuh kuar dari mulut ular tuh..memang aku takut sangat sampai menggigil aku..(tapi aku kompius gak, aku menggigil sebab takut ke sebab sejuk)..

antara sebab yang aku takut :

1. dia tak mengutamakan keselamatan aku..tak de tali pinggang..pastuh, jus pegang kat tempat pemegang je..eee...kalau tak pegang betul2..bley terpelanting aku..dah lar aku nih ringan je..
2. gelap yang teramat sangat n bau dia kat dalam perut ular tuh busuk..tapi takut nak cakap ape2 masa tuh, so simpan dalam hati je...eeee...tak suke..
3. masa kuar dari mulut ular tuh, aku macam dah nak terpelanting...waaa...kompem dah tak nak naik...

pastuh..mcm2 lagi lar aku naik, antaranya:
1. roller coaster (walaupun pada mulanya aku tak nak naik, tapi at last naik gak)
2. pusing2 dalam kasut koboi (sampai aku rasa nak muntah pening kepala)
3. bot yang pusing2 dalam air tuh, pastuh kat ujung tuh ada kuar air tetibe tuh, tah ape tah nama permainan tuh..
4. bot yang turun kat gelongsor, yang mula2 aku ingat bot tuh nak terbang, punyelah cuak aku..risau gak nanti jatuh mcm ne?
5. pastuh seme2 yang gelongsor2 yang ada kat wet park..best oo...paling best main sliding tuh..hehehe..aku terlalu ringang sampai tak lew nak turun dari gelongsor, badan aku tak nak ke depan..hisshhh...
6. jambatan gantung sepanjang 428m..penatnye aku jalan..letih arr
dan macam2 lagi yang aku dah lupe ape dia nama permainan tuh..;)

oklah..dah tak nak banyak2 citer...
korang tengok jelar gambar...
bye!!!

peluk itik nih macam peluk jelan..hahaha..perut dia sama arr...sorry baby..jangan marah yea!!
itik nih suke nyakat aku..aku tak suke!!
aku n wanie..kat extreme park map
aku tergedik2 atas jambatan gantung
kepenatan...tolong!!!
gambar nih agak bengong...kononnye nak amik gamba ngan tiger, tapi aku lari bile dia dah dekat..takutlar...
ngan membe2 opis yang sesama bengong mcm aku...
alin n wani..thankz sebab kenalkan suway lagoon kat aku
love u all...;)

4 comments:

azlina said...

wei ira, cian ko kan masa kena keja ngan itik sunway tukan. abis dia tawap ko kukuikui

eira zainal said...

aah..aku tak suke itik tuh

NurulHayatiNordin said...

aishhh.. asyek2 bos x da.. patut la rajin update blog ye..amboi2 jelesnye~.. sbb x sempat nak update blog n jalan2 ikut korang :(

eira zainal said...

hahahha...sejak akhir2 nih, bos aku selalu sangat outstation tak nak bawak aku...so aku selalu kat opis tak de keje arr..jgn jeles yer!!!