Wednesday, May 20, 2009

my prince

ape yang dapat diceritakan disebalik gamba ini?

*termenung sejenak, berfikir dan terus berfikir*

rindunye kat jelan, ari tuh jumpe kejap je, tak sampai 2 jam..itu pun sebab dia xcident, so aku pun pegilah tgk dia kat umah...kesiannye dia, tapi dalam pada sakit tuh, sempat lagi mengada, nak suruh suap la, tapi aku tak layan, malas nak layan perangai mengada2 tuh, (sebenarnye dalam hati tuh nak je)..tapi segan la kat membe dia..hahaha...tahan beb!!

pas tuh dia suh gosok baju plak, sebab katenye esok ada meeting penting, aku dah membebel2 kat dia sebab sakit2 pun nak g keje lagi, tapi dia kata meeting tuh penting, nak tak nak kene pegi jugak, oklah aku ikutkan aje, pergilah gosok baju dia, pas aku dah siap gosok baju tuh, aku baru nak melangkah keluar, nak balik lar, tetibe abang dia call..after dapat call tuh, dia hold aku tak bagi balik, dia mintak tolong aku kemas baju dia untuk outstation maybe a week...

adoi la..masa nih aku dah start dah radio karat aku tuh, membebel sambil2 tangan sibuk cari baju dia, cari seluar, cari t shirt dan seme2 keperluan dia lar..dalam pada aku membebel tuh, tangan aku bergerak, berkali2 aku tanya dia nak g mana, tapi dia kata tak tau, katanya abg dia juz call mention suh kemas baju then esok outstation...waaa...aku kene tinggal lagi...masa aku sibuk mengemas tuh, dia tengok je aku, rasa mcm tak selesa lar jugak, pas tuh dia tanya aku, kalau dia kawin agak2 nye kehidupan dia terurus tak?

ape ye aku nak jawab?aku juz cakap, kite kawin je lar, kalau dah selama nih pun aku nih dah mcm bini dia dah..nak uruskan hidup dia..tapi aku takut gak, nanti kalau aku kawin, mesti aku selalu kene tinggal..tak nak lar..aku takut..mesti sunyi...tak sukenye...kalau bolew nak kawen pas abis blaja, tapi lambatnye lagi..tengokla mcm ne, kalau jodoh tuh awal, kite kawin lar..tapi maybe planning paling cepat pun tahun depan lar, paling lambat 2011..pas tuh dia terus senyap n aku pun terus mengemas...lepas aku dah siap kemas baju seme, aku pun balik lar..

after 1 days lepas tuh, baru lar aku dapat tau dia ke singapore, itu pun sebab aku call dia n ringing tone dia bunyi lain (maknenye luar dari malaysia)..aku msg dia, then dia bgtau dia kat singapore, kdt tak de, so dia mintak aku topupkan untuk dia dulu sebab dia susah nanti nak contact aku..bila roaming, aku tak lew nak call dia sebab nanti dia still kene charge..adoi..bile dah hari2 dengar suara dia, tetibe a week aku tak dengar, rasa mcm lain macam, tapi dia sentiasa msg aku walaupun tak selalu...at least aku tau yang dia still ingat kat aku walaupun dia bz kat sana..(think positif)

hari nih dah masuk hari ketiga dia kat sana, katanya makan susah, kuruslah jelan nanti, cian plak kat dia, ubat dah abis katanya, badan dia still sakit lagi..luka2 dah ok lar sikit..sometimes aku tak bape sure, dia nih sebenarnye keje ape..asyik meeting with mat salleh dari uk..hisshh, payah jugak kan..lengkali keje biasa2 je lar, lagi senang hati aku...

oklah baby, kalau u baca entry nih, i nak cakap yang i rindu u sangat2..balik lar cepat..i sentiasa tunggu u...mmmuuuaaaahhhhhh...love u sweetheart!!

4 comments:

NurulHayatiNordin said...

wah~ plan next year kawen tuh.."palig lewat 2011" huhu~ best nye dh plan nak kawen ek.. yat doakan semoga tercapai hajat mu cik eira :)

Doakan utk yat jugak..hahah nak kawen jugak =))

p.s :- Hah!! reminder~ tulun jgn wat kenduri time weekdays ye..ekekek

eira zainal said...

wakakaka...
please pray for me yah, n i will pray for u 2!!!


hai la!!!nak save bajet kene buat ari weekday lar~~~~lalalalala

azlina said...

kalu ko buat weekdays, kami suma boikot kot selam 1 thn - wani n lin-

eira zainal said...

weh..suke ati aku lar..aku punye kenduri...lalala