Wednesday, May 20, 2009

hari ibu + hari guru = ratu hatiku

aku tak de keje ari nih kat opis..
sambil2 chatting ngan membe aku, so aku pun terpikir nak buat entry nih..

HARI IBU + HARI GURU = RATU HATIKU

kenape yer aku tulis mcm tuh?
sebab ibu aku cikgu,
cikgu bahasa melayu
kat sekolah menengah

tapi aku,
salah soarang anak murid
yang dapat B bagi subjek BM untuk SPM
waaa....malunye teramat sangat

ibu aku lain sekolah ngan aku
tapi cikgu BM sekolah aku kenal ibu aku
sebabnye ibu aku nih ketua pemerikse kertas PMR bagi subjek BM
wah..betapa hebatnye ibu aku
sedangkan aku nih???adoi...hampas...

so bile kat sekolah, cikgu selalu marah aku bile result aku teruk
nak buat mcm ne, dah aku mmg tak reti lar
susah tau sebenarnye subjek BM nih nak banding dengan math
aku lagi rela amik subjek add math dari amik BM
sampai skang, kalau aku kene buat report
adoi...tak sukenye...
paling lemah nak buat ayat... ;(

jadi anak cikgu nih,
perangai kene baik je kat sekolah..
nanti, tak pasal2 kene report..
tapi kan, aku nih selalu je kene marah ngan cikgu
sebabnye selalu lambat g sekolah..
hisshhh..teruknye perangai...

so sempena hari guru yang dah lepas beberapa hari nih,
aku nak wish kat ibu

'SELAMAT HARI GURU'



p/s: aku suke masa cuti sekolah, sebab masa tuh, masa untuk family jalan2..kawan2 aku selalu jeles, sebabnye dorang tak lew holiday sebab parent dorang kene keje...cian dorang...;)

3 comments:

NurulHayatiNordin said...

La ye ke x suke BM.. aishhh~!! camne la ni..bahasa rasmi tu cik eira oii..haha

So esok kiter start speaking la ekh since eira kata lemah in BM..ekekek

p/s :- untung eh jadi anak cikgu~ mmg baik2..=p

MR ASRIL AZIZAN said...

HMM YE KE BAEK???
how good is 'good'??
(ans can be in any language that you're confortable with)

eira zainal said...

ape yang untung nye?
hisshhh...nak buat perangai sikit pun tak lew..tak best tau...

ok, pas nih kite kene start cakap banyak2 dalam bahasa melayu...bahasa inggeris di larang...hahahaha