Tuesday, February 18, 2014

langkawi 2014 : part 5 - Makam Mahsuri

ok, setelah seminggu lebih biarkan blog nih,
jom sambung citer langkawi lagi...

Makam Mahsuri (16/1/2014)
balik dari cable car, kami terus ke sini


cube teka nape alysa nangis??
sebabnye...anak dara aku nih penakut..

korang nampak tak patung burung helang kat blakang tuh...
melalak takut..haih la anak oii,
bukan burung betul pon


ala2 model jalan atas stage...
kah kah kah 



harga tiket :
RM7 seorang

tapi aku tak masuk pon...
huhuhu..sebabnya?

aku dah banyak kali masuk sebelum nih..
n aku rasa macam membazir je bayar rm7 untuk tgk rumah2 mahsuri tu jea..
macam boring je kan..


tapi kalau korang nak kaji sejarah, boleh la masuk melawat..
ada banyak gak tempat2 menarik kat dalam kawasan makam mahsuri ni


disebabkan kitaorang tak masuk dalam pon, so jalan2 amik gambar je la kat luar pintu masuk tuh :)


next destination : survey harga barang2

Hj Ismail
Idaman Suri
Kedai2 yang ada sepanjang jalan kat area kuah..


boleh dikatakan semua kedai kitaorang masuk..
setiap kedai aku list senarai barang n harga
senang aku nak compare mana murah n mana mahal..

rajin kan aku buat seme tuh??
hahahaha...


ni gamba depan idaman suri...
so far banyak barang2 murah boleh dibeli di idaman suri


dah penat survey harga barang,
kitaorang jalan2 masuk mall kat pekan kuah..

aduhai, masuk je mall, alysa dah nampak kete kontrol nih..
dah tak senang duduk anak dara tu oii..


sudahnye, aku suh la papanya g sewa..
rm5 untuk 15 min kalau tak silap aku..

dah dapat main tak mo balik plak.
dah satu hal lain..

video

jalan2...pusing2...
sekali aku pon masuk kedai scholl

dapatlar kecek2 ngan laki oii nak beli sandal baru..
ko tau aku nak tukar sandal dari zaman aku peknenkan si alysa,

last2, peknen adik alysa baru aku dapat sandal baru..
punyelah lamanya aku lenjan selipar buruk aku tuh..

dari zaman anak dara sampai lew ke anak nak masuk 2...
huhuhu...
bukan tak mo tukar sandal baru, tapi aku nih susah nak dapat saiz kasut,
maklumlar, kaki cinderella...
susah tol nak dapat yang ada saiz n selesa..


ko tgk anak dara aku tuh,
dah mengamuk tak nak turun dari kete,
last2 tukar topik nak susu..

so sementara mama memilih sandal baru,
alysa landing minum susu dulu :)

oklah, aku pon dah nak balik umah nih..
so nanti sambung next entry plak..

bye :)

1 comment:

mia izzati said...

pepero tu coklat kegilaan sekarang..