Thursday, July 5, 2012

suke duka FYP



assalamualaikum wbt kawan2...

ingat lagi kan, entry lepas ira cakap ira g johor without my hubby...so secara pakse rela, memang terpaksa lar drive sendiri ke dari kl ke johor...eehhh, nasib baik bawak driver spare...agak2 mengantuok tuh, n alysa nak nenen, ira tukar driver...hihihi...

rasanya memang pengalaman betul lar hidup berdikari nih...haih, maklomlar, semenjak kawen nih, kemana-mana mesti dengan laki...pastuh mestilar laki yang drive, laki yg buat itu, laki yang buat ini...pastuh tetibe skang ni, laki tak ikut...so maknenye, semua kene buat sendiri...bersama anak kecik plak tuh...lain lar kalau g sorang2 ok lagi...bolew pk pasal diri sendiri je kan??

ehh, ehhh...kenapa kene bawak alysa??alar, alysa tak mo tido ngan orang lain lar...dia ngamuk2 kalau tak jumpe nenen mama...adoiii, dah satu hal plak...nak tak nak,terpakse lar mama angkut sekali si comel mama nih...nasib baik lar si comel nih tak banyak hal sangat...:) si kami bertiga pon bergerak lar ke johor...ala2 power puff girl tau...sebab 3 orang gegirl kan??hahaha

sampai2 je kat johor, terus check in...pastuh pam susu, tinggalkan kat baby sitter alysa....ecehhh...siap bawak babysitter tuh...hmmm, terus g jumpe lect...dengan semangatnye check seme thesis...pastuh lect kata, ok, dah bolew print....suke...balik je bilik, terus edit2 sikit...semak2 sikit pastuh terus print...dengan harapan malam nih bolew anta jilid n esoknye bolew balik...lect kata nak jumpe kul 8 malam kat jusco untuk semak dulu before anta jilid...

kul 8 malam...g jusco...ok, kat sini pon ada perkara lawak berlaku...ira dah terlupe bawak beg kanggaroo alysa...tapi nasib baik ada spare baby carrier yang ira beli kat expo dulu dalam kete...



so pakaikan lar kat dia...haih, ngamuk2 plak...maybe dia tak selesa kot..sebelom pakai tuh dah bape kali dia keluar masuk keluar masuk dari bb carier nih...hahahha...bende tak penah pakai, tetibe kene pakai...tak tau la macam ne cara...lama gile kot nak setting...macam barang pinjam...tapi kesimpulannye...alysa memang tak suke dok dalam bb carier yang nih...maybe kaki dia tergantung2...so dia tak selesa kot...entah...tapi kalau ira bawak dia dalam beg kanggaroo tuh, ramai yg kata nanti kaki dia sakit la terlipat...dia tak selesa lar...tapi ira rasa, alysa lagi syok dok dalam kanggaroo beg kalau nak dibandingkan ngan bb carier nih...

eh, sambung balik cerita....dah siap2 jumpe lect tuh, alih2 dia kata...tak cukup mukasurat la plak...adoiii, selama nih dia semak tak penah cek mukasurat...so dia tak perasan...ira kekurangan lagi 10 mukasurat...adoyaiii, ape lar aku nak karang ayat nih...last2, lect ira pon dah agak2 kesian kot tgk ira ngan anak kecik lagi...dia suh ira tambah gambar je...:)

so balik bilik, carilar gambar2 yang bersesuaian...tapi mata dah ngantuk...pastu konon2nye nak tidokan alysa dulu, baru la nak sambung buat keje...alih2 ngan mama sekali join tido...hahaha...tapi pagi2 lagi dah bangun tau...buat keje sorang2...nasib baik alysa tido lagi...pastuh cepat2 email lect...dengan harapan hari nih bolew balik...

pastuh masa nak g brekfast tuh, ira dah siap2 bawak turun barang...dengan konpidennye suruh ayu kemas2, nanti senang turun sekali gus je...tak payah nak naik dua tiga kali angkat barang...dah siap2 brekfast, ira pon menunggu email dari lect...aikk, tak de pon...

kul 10...tunggu lagi...kejap2 cek email...tak de
kul 10.30...tak de gak
kul 11...still tak de lagi...adoii, masa nih semangat dah makin merudum jatuh kebawah....dah nampak bayang2 seperti kene stay kat sini lagi sehari...owwhhh, tidakkkk
kul 11.30...masih tiada...so dengan berat hatinye, ira pon melangkah turun ke bawah mintak sambung bilik lagi satu hari....nasib baik bilik tuh still kosong...kalau tak mampos cek, nak kene g cari hotel baru plak...dah satu hal plak...so lepas dah setel hal bilik, ira pon naik...ajak alysa tido...hahaha, dari menunggu email yang tak sampai2...baik lar ira tido...ada gak faedahnye...

akhirnye, jam 1.30 petang...email yang ditunggu akhirnya sampai...hahaha, yang bestnye siap lect ira tulis kat email tuh : saya dah tolong editkan awak punye...sila semak...

ehh, tetibe terpikir, aku student ke aku lect??hahaha, lect ira pon agaknye dah kesian sangat kot nak suruh ira buat sendiri...so dia dah tolong siapkan semuanya...patutlar lambat email...TQ puan....saya sangat2 menghargai...so pastuh dia pon print...siap2 antar g jilid....

ok, jilid thesis kat sini memang murah...rm15 je satu thesis...bolew dapat dalam masa 24jam...maknye kalau aku anta kul 3.30ptg, makanya aku kene amik kul 3.30 ptg esok...errrkkk, takkan la plak aku nak stay kat sini lagi sehari semata2 untuk hanta thesis je kan??so aku tanya kedai tuh, bolew tak aku dapatkan petang tuh jugak...dia kata bolew, tapi kene bayar extra...bolew dapat dalam tempon 3jam...aku pon on je lar...jadi lar aku bayar rm35/thesis...aku ada 4 thesis, so rm140 semuanya...tak pe lar bayar lebih pon...asalkan dapat balik awal...

so dah setel semuanya...malam tuh bolew berhooreeyy hooreeyyy bersama2 rakan2 lama masa kat poli kulim dulu...:)

esoknye kul 12.30 kitaorang gerak balik kl...huh, ni lagi satu stress gilew...tapi tuh nanti aku citer lain kali lar apesal aku stress masa otw balik kl...ok, till here..bye :)



***errkkk, panjang giler entry kali nih...



1 comment:

aTy _faRed~ said...

anak i pon tak mo duduk dalam carrier...memang macam rimas nengok nyer..tu nak gak beli yang kangaroo tu...:)