Wednesday, January 26, 2011

korea - day 1

day 1 - 2 jan 2011

kul 9.20 pagi dah bergerak menuju ke LCCT, sampai sana lebih kurang jam 11 pagi..seperti yang dijanjikan, semua mesti ada kat LCCT jam 11 pagi.. ;)

macam biasa, siapa lagi yang jadi driver kalau bukan en tunang tersayang ;)


ok, bile semua dah berkumpul, lecturer dah briefing ape2 yang patut, kitaorang pun bergerak untuk check in..OMG, beratur panjang giler..kitaorang start beratur jam 12 tghhari...flight kul 1.55 ptg..tapi kul 1.45 ptg kitaorang still menunggu kat kaunter belum dapat check in..ini lar salah satu kelemahan AIR ASIA..patutnya, dah tau orang ramai, disaat2 penting nih, kene lar bukak banyak kaunter..ini tak, bukak hanya 3 kaunter..3 kaunter tuh lar nak handle orang yang nak ke vietnam n korea...


memamng dah macam amazing race dah rasanya..sampai kat imegresen kul 1.55 ptg , dia tgk kitaorang punye tiket, terus dia suruh lari sebelum kapal terbang tinggal..hahaha, macam nak tergelak pun ada masa nih..semuanya berlari2 mengejar kapal terbang..sampai ada nenek tua tuh pun kene berlari gak, cian dia..tapi dalam pada berlari2 pun, sempat gak posing amik gambar..hehehe


yeay..ada makan..owh, kalau tak makan kebulur lar agaknye..kitaorang tak sempat lunch..perjalanan amik masa + - 6 jam..sampai je dah malam..

memang perjalanan agak lama, tapi rasa macam sekejap je sebab group kitaorang memang kepoh sepanjang perjalanan tuh, macam lar kapal terbang tuh kitaorang yang punye..mesti ada penumpang2 yang duk area2 kitaorang tuh bengang je...

sorry to say lar, tapi ira pun macam agak annoying gak ngan group ira tuh, sebab ira rasa dorang nih macam menggangu ketenteraman penumpang lain..hmm, ape nak buat..layankan aje lar..tapi cop..cop..ira tak join skali ok membuat bising..ira tido je ok, sepanjang perjalanan tuh ;)


owh, nih salji pertama yang ira tengok..amat jakun ok..maklumlar, tak pernah tengok salji b4 this..hehehe, siap amik gambar lagi.. ;)


alhamdulillah, jam 8 malam kitaorang selamat sampai ke incheon airport, korea...
uuuu... sangat2 sejuk..ye lar, masa tuh suhu -4 ...waahhh...cepat2 sarung jaket..huhu..masa nih macam terkejut jap sebab perubahan cuaca..


ini lar group kami..2 orang lecturer yang sangat sporting, and 17 orang student yang gile2 ;)

so dah sampai kat airport, student dari konyang university dah siap sedia menunggu kami..dorang semua sangat peramah and baik..perjalanan dari airport ke universiti mengambil masa lebih kurang sejam setengah..

so memang tidur je lar sepanjang perjalanan tuh..bile sampai je kat universiti, masing2 semua jakun ngan salji..wah..bolew plak tengah2 malam yang sejuk2 tuh, kitaorang duk main baling2 salji..huhuh..memang syok arr...

ok itu je lar setakat ini, nanti sambung untuk ari ke 2 plak ;)

3 comments:

ElyaElmo said...

best nyeee gi korea..dear..nnt review laaa cost2 ke sana ya?

luvira said...

will soon..sabar ye ;)

Miss Tatie said...

hi. singgah sini jap boleh?
nak minta tolong..
tolong like entry no 80
kat cstproduction.blogspot.com

no 80 tau
time kasih
;)