Sunday, August 2, 2009

Family gathering (ENDIN-HAWA)

ermm...ape yea nak citer?hehehe..today ada family gathering kat DEWAN TAMING SARI, MELAKA...so petang sabtu dah gerak balik kampung..oleh kerana terlalu lama aku tak balik kampung, so aku dah tak ingat mcm ne jalan nak balik kampung tuh..mesti korang ingat aku nih lupe diri kan?lalala..tak kisah la ape korang nak kata, tapi yang pastinye, ada sebab2 yang tak dapat dielakkan, hanya orang2 yg memahami je akan tau ape sebab2 yang tak dapat dielakkan tuh...

mari bercerita...hari nih aku ada masa yang agak banyak untuk aku update blog nih..sorry lar ari tuh biarkan citer nih tergantung je..masa tuh excited nak cerita, tapi teramat bz sampaikan tak sempat nak tulis details...;)

ok..pepagi lagi aku dah bangun...bersiap sedia..mandi...siap2..make up...dah akhirnye..taraaaa....dah siap dah..comel je ;) tapi disebabkan baju yang aku tempah untuk ke majlis nih tak berjaya disiapkan atas sebab2 tertentu, so terpakselar aku pakai baju t-shirt je..act baju nih abah yang sponsor untuk family 'NYONYA ACHIN'..tapi untuk lelaki je..disebabkan aku tak de baju nak sarung, aku pakai je lar baju nih..aku pakse eiqa pakai gak, teman aku lar..nanti kang nampak aku sorang je pompuan yang pakai baju nih..bile orang tanya, kitaorang jawab lew, baju nih abah sponsor kan, so kene lar support...lalala...;)

ok..pas dah siap2..tunggu seme2 family yang lain bersiap..maklong, uteh seme melaram sakan..yang pompuan seme baju grand2..aku ngan ika je sempoi..walala...tapi tak pe..pakai t shirt senang sikit kitaorang bergerak kan..

hah, tengok ibu n abah..dah siap dah...sama padan sama lawa..kalau korang nak tau, today anniversary ibu n abah yang ke 25...semoga kekal bahagia hingga akhir hayat..jangan gaduh2 tau..;)

~HAPPY ANNIVERSARY~

ok..dah sampai kat dewan taming sari..n one more thing yang bestnye, dewan nih betul2 sebelah dengan JJ..n berdepan ngan Melaka MALL..wahh..seronok nih, ada chance aku nak mengulor ke sana..hah, bergambar dulu satu family..ibu nampak muka je, sebab dia pakai baju lain, so kene tutup sikit...hahaha ;)

ok, yang nih sempat lew aku bergambar ngan cousin2 yang dah lama tak jumpe tuh...AISYA, DAK IS, KAK LELA n KAK PAH..pastuh yang selebihnye plak bergamba ngan ika je lew, dah asyik berkepit je berdua..sampai ramaiyang kata macam kembar..mana tak nye, sama kecik sama comey...sama beg, same baju..same tudung, sama inner..tapi kasut je tak sama, ika tak bawak plak kasut nike dia, kalau tak compirm seme sama...
hah, korang perasan tak terselit gamba ibu n shasha elite tuh, shasha skang tengah pregnent, nampak comey sangat berbanding b4 this..maybe seri orang pregnent kot..hah, shasha nih sepupu abah..kiranya dia tuh mak sepupu aku lew...;)


ini plak antara (family 'alimah')..kalau korang perasan, yang duduk kat depan pakai tudung putih 2 orang tuh aku ngan ika lew..dah duk blakang tak nampak muka, aku pun menyelit2 ke depan sekali..padahal seme laki kat situ..nasib lew, asalkan muka kitaorang enteprem kan...

yang 2 tepi kiri kanan tuh, seme anak sepupu aku..yang 4 kat tengah tuh plak aunty n uncle..

ok...dah puas bercerita kan..ok..sebagai penutup, aku nak say congratz kat seme yang berjaya kumpulkan kesemua keturunan ENDIN HAWA..rupe2nye ramai gak sedara2 aku yang aku tak kenal..hehehe...yelar kan, dari generasi 1 hingga ke 7..tapi yang masih ada dimuka bumi nih start G4 hingga G7..aku dikategorikan sebagai Generasi ke 6..hehehe..;)

oppsss..mungkin sedikit penambahbaikan diperlukan untuk next family gathering..itupun kalau adalar kan..aku nak suggestkan buat sukaneka lar sikit..baru meriah..oklar..bye ;)

p/s : congratz to my frenz..NINA n AJAK on their wedding day..semoga bahagia n kekal abadi ye..;) sorry tak dapat attend wedding korang sebab aku kene attend family gathering nih..

4 comments:

NurulHayatiNordin said...

Waaaa~!! meriahnye generasi kuarge ni... best nye tgk family gathering camni =D

Tak sangkakan syasya tuh pon ada bau2 bacang dengan cik eira ni..hikhik..

luvira said...

memang best giler...aku cari2 ko yat kat sana, tapi tak de..ko bukan family aku lew tuh...;)

~aramisz ``^_^ said...

ehe...dr dulu ske enteprem yek eira...huuu best nye family gath siap ade baju same

luvira said...

akak ara...

lamanya tak bersua muka dan suara...

ira kan memang selalu enterprem je..hik..hik..


oppsss...nak wish nih, happy birthday akak...(2 Ogos)