Wednesday, July 29, 2009

cita-cita

aku ada cita-cita
dari cita-cita akan jadi impian
dari impian akan diteruskan dengan usaha
usaha tanpa jemu
untuk merealisasikan sebuah impian


tadi,
sebelum balik kerja
aku sempat lar borak2 ngan ALIN
duduk memandang luar tingkap
tengok kereta lalu lalang


mmm
buat masa sekarang
aku tak de keinginan untuk keluar dari FM
sampailah aku habis belaja nanti

aku suka suasana kerja kat sini
tak tau lar kalau aku ditukarkan ke tempat lain
macam mana keadaan nye


sebab


aku tak penah pengalaman kerja
so tak tau macam mana situasi kerja tempat lain

sementara aku tengah belaja nih
aku suka untuk terus bekerja kat sini


sebab


1) bos yang amat memahami situasi aku sebagai seorang student part time (TQ En ZD n Kak Fida...u r the best boss)


2) suasana kerja yang tak berapa menyebabkan otak aku sakit walaupun ada 1 2 orang yang memang menyakitkan hati kat opis tuh..kiranya kalau dorang tak de lagi bagus...semak je aku rasa...


3) kawan2 yang amat best sebab kitaorang ada satu group yang amat best lar..(ALIN WANI YAT CIK AIN HADI NAJMI RIZWAN AMED MEOR MAS NINA YUT) hah..tapi ada 2 orang yang paling aku suka kawan...ermmm WANI n YAT..hey babe..u r the best frenz larr...opppssss...tapi yang paling special CIK AIN lar..sebab dia tuh opismate, housemate, car mate, nasib baik tak jadi soul mate....;)


tapi untuk 5 tahun akan datang
aku mengimpikan
untuk keluar dari TM

sebab

nak menjurus ke arah kos yang aku amik skang
KEJURUTERAAN AWAM


hmmm
moga2 impian aku untuk bekerja dalam bidang aku
akan tercapai lar..


AMIN

4 comments:

NurulHayatiNordin said...

cik eira~!! u also my beloved frens..hehe..muahxx

ala~!! nape nak kuar FM.. huu~!! x bleh imagine the situasi kalo eira tade.. aa~!! sungguh sedih sgt :(

azlina said...

aku pun nak kuar dr tm gak, nak bawak diri coz aku bukan best frenz ira. huhuhuhu sedih aku..

luvira said...

adeh...

kan aku kata seme kawan aku...


k lar...seme group TM nih best fren aku..


lalala...jangan majuk lagi yer...;)

azlina said...

ok sy dah x majuk heheheeh