Wednesday, August 26, 2009

5544 again

ape lar nasib 5544..kecian dia..ari ahad ari tuh, memang ari malang lar untuk dia..ada 3 benda berlaku...kecian sungguh..n aku lar yg merana...waaa!!!sedey.........

1. 5544 kene percikkan CAT yang berwarna PUTIH..contra gile ngan kaler 5544 MAROON...aku rasa orang nak tumpahkan cat tuh memang sengaja buat macam tuh sebab aku dah tengok keadaan sekeliling, TIADA langsung aktiviti mengecat sedang dilakukan..sedeynya aku..

2. 5544 dicalarkan secara SENGAJA..sebab kesan calar tuh dalam..dari depan sampai la ke belakang..aku pun tak paham lar..ape lar yang dorang dengkikan kete aku kat situ..nak kata kete aku blok kete orang lain, memang LANGSUNG tak blok..elok je kete nak kuar masuk..entah lar..tapi membe aku cakap, area KG BARU memang tak lew parking merata..kebetulan plak ari tuh, parking full kat YAYASAN SELANGOR, so aku parking je lar kat tepi2 jalan tuh..naik atas divider..memang banyak lar kete yang parking kat situ..tapi kete aku jugak yang bernasib malang... ;(

3. wiper kete bengkok..waaa..masa nih aku pun cuak gak, petang ahad tuh, aku g lar basuh kete kat 'MESIN BASUH KETE BHP' area kepong..masa masuk 'mesin basuh' tuh, macam biasa lar, aku memang relax je lar kan, sebab dah biasa masuk, alih2 mesin tuh macam buat hal masa kete aku kat dalam tuh..lew plak, pegi angkat wiper aku sampai nak patah..pastuh mesin tuh macam jammed..berenti, so kete aku kene kuar sendiri, pegi ke tepi..cek2 wiper dah bengkok..pekerja BHP kata aku main wiper masa dalam kete, wal hal aku langsung tak sentuh wiper tuh..pastuh tah ape dia buat tah..godek2 sikit kat wiper aku macam ok lar..skang dah lew guna tapi ala2 tempang...sedey tul... ;(






skang nih aku tengah nak pk, macam ner nak hilangkan cat kat body kete aku tuh...TOLONG lar bagi cadangan...aku betul2 buntu...

4 comments:

KakiTangan said...

try wax polish.. rasanya boleh hilang.

NurulHayatiNordin said...

Cik Eira~! lama nye x jenguk blog kamu ni.. huhu..

Ala.. siannye kete ko tuh.. sapa la yang dengki wat camtu la..hukhuk.. camne ek nak ilang cat2 itu sume? ke skang da hilang??

Dah la cik eira ni last week, kedemaman..ditmbah prob mcm ni.. sian nye.. sabo sabo :-|

NurulHayatiNordin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
luvira said...

dah try polish kete minggu lepas..ALHAMDULILLAH..85% dapat lew ilang..tak de lar sakit sangat mata tuh nak tengok... ;)