Thursday, February 9, 2017

LEMON YOUNG LIVING


Hari ni #aqylazlan xbape nak sihat pulak...demam demam kucing gitu...dedo je badannya...so maknye pon tenyeh la #eolemon ni kat tapak kaki dia...bagi surut demamnya...☺️


Semalam dia cucuk 5 bulan...memang nurse ada bagitau kebarangkalian dia nak demam tu tinggi...huhu, dari malam tadi dah start rasa badan dia macam suam2 panas gitu...so dah start lumur dengan EO LEMON kat tapak kaki tu...



Alhamdulillah sekarang ni dah xpanas dah...dedo pon macam dah xde...jenuh lumur lemon...rasa macam nak kunyah2 je dia sebab bau lemon 😝(melampau sangat mak ko kan??)






Ni gamba pagi tadi mandi ngan air lemon ko...hahaha, kalau dulu asal demam kalut mak dia suh apak p NSK cari lemon sebab nak rendam anak dengan lemon...tapi kali ni maknye drop kan aje setitik dua dalam air mandian dia...setel...apak pon suke sebab xpayah keluar g beli lemon pagi2 buta 😝




Ok, kalau nak tau, #lemon ni adalah antara eo bajet yang korang perlu masuk list...sebabnye dah la murah, pastu banyak sangat kegunaan...harga dia xsampai RM60 pon untuk botol 15ml tu...kalau ko p beli lemon pon rm60 dapat 30 bijik tapi bape kali je boleh gune??dalam 20 kali je gune kan??kalau botol 15ml ni memang nampak sikit...tapi kalau beli ngan ira, ira bagi tau rahsia penjimatan terhebat 😝




Ok, meh kite citer pasal kegunaan lemon ni...alar macam yang kite tau, lemon ni memang elok kan gune untuk demam, untuk batuk selsema...untuk hilang dahaga ketika panas terik??ehh melalut...hahaha





So sama jugak dengan pati lemon dari young living ni...awak boleh gune mcm kat bawah ni
- campur ngan madu ketika awak sakit tekak or batuk...
- boleh titik dalam air mandian ketika anak demam or selsema
- Lumur pada tapak kaki ketika demam
- Sapu pada batang hidung ketika selsema
- Bau direct bile rasa diri lemau, so nanti rasa segar je
- Boleh buat teh o ais limau...eh betui, ni aku tak tipu aih
- Kalau untuk nak kurus tu, boleh jadikan sebagai ajen detox badan




Eh banyak kan kegunaan dia???
Tapi kalau ko rasa macam mahal jugak rm60 tu untuk 15ml tu, meh la pm akk...akak siap dilute kan untuk awak dalam botol 10ml dengan carier oil...then awak caj awak murah2 aje...xsampai rm20 pon sebetoi 😁...tapinye kalau dah dilute xbanyak lah kegunaannya, hanya untuk kegunaan yang tertentu sahaja...sebab tu akak suggest awak beli terus botol pure dari young living 😝






Eh, macam nilah, cerita banyak banyak pon macam lah awak nak baca kan??so apa kata awak whatsapp je direct, tanya one by one gitu...akak boleh tolong consult apa yang patut...hihihi...so akhir kata dari akak,



"KEEP CALM & LETS OILY"
For order #eoyl or sharing session 
Eira Zainal -

Id:4087093

019-5205540
019-5205540
019-5205540



eh lupe nak bagitau, kalau sesapa beli DEW DROP DIFFUSER ni, terus automatik dapat EO LEMON secara PERCUMAAA....yeayyy...

No comments: