Wednesday, August 3, 2011

puasa ketiga

assalamualaikum semua,

3 hari dah kite berpuasa..tapi ira baru dapat sehari je...kenapa??
ermmm, ari pertama puasa, baby sangat behave...baik sangat-sangat...cume dah dekat kul 3 ptg tuh jea dia macam noty sikit, lapar lar tuh..tapi kalau nak makan masa tuh, rasa sayang la plak, so tahan je la...walaupun tak tahan sebenarnya...

masa bukak je pose, terus makan dengan berselera...tapi lepas je basuh pinggan, terus berlari ke toilet...muntah macam air pancut...abis seme kuar balik..tak de pe yang tinggal...lepas tuh ape lagi, perut start meragam la macam biasa...

lepas je hubby balik solat terawih, dia buatkan roti, untuk alas perut..sebab pikirkan tak de makanan untuk baby..so pakse gak diri untuk makan...lepas tuh terus tido..

puasa kedua
bangun sahur, makan nasi...siap pesan ngan baby, jangan noty2...kene behave macam semalam...tapi, kul 12 je dia dah start meragam..muntah2 dengan teruk...asal masuk je makanan keluar balik..tapi pakse gak diri untuk makan demi baby...biarlar mama sakit, tapi anak mama ok kat dalam tuh...

hari ni, puasa ketiga
sama macam semalam..asal masuk makanan je muntah..tak tahulah nak buat macam ne lagi...anak mama ni nak makan ape??seme yang mama makan seme baby tak nak..mama dah tak tau nak makan ape sayang... ;(

tak pe lar, asal baby sihat..mama sakit tak pe..duduk diam2 ye..

1 comment:

P . J . A . A . M . I . R said...

same la kite.. tak larat kan.. :( makan pe je pun nak muntah.. doc bagi ubat putih tu.. tahan la kejap. pastu mesti jadi balik.. kalau makan smthg y pedas lg terus perut ni rase... masak sambal utk nor je..