Wednesday, June 29, 2011

when DR say .......

22 jun 2011
Tarikh yang ditunggu2...hihi, selalunye 22 hb mesti cik P datang melawat..so be prepared...


Imbas kembali : 18 jun - 22 jun 2011
Minggu ni memang minggu sengsara...ada de bende yang nak emotional terlebey lebey...kejenye asyik nak nangis je...sampai satu tahapbtak blew blah, bile panggil hubby tak nak menyahut pon nak nangis...
Mcm pelik gak lar, selalunye memang bile time cik P nak datang, emo n sensitif terlebey tuh selalu ada, tapi tak de la mcm seteruk nih...emotional yang melampau..so layankan aje

Dah banyak lar bende2 yang tak sepatutnye berlaku, minggu nih seme bende berlaku...pastuh, kali nih, tetibe macam ada satu perasaan nak bb sangat2... Tak macam bulan2 sebelom nih...sampaikan jadi macam fobia nak g toilet..takut bile g toilet pastuh tetibe cik P datang...terukkan??



23 jun 2011
Ehhh, cik P tak datang??masa nih nak hepi pon takut...kot2 kete cik P rosak ke, so dia sampai lambat sikit...tapi my hubby dah tak sabo2... Dah suh g cek...sebab sejak akhir2 nih ira selalu sangat cepat letih...rasa mcm semput pon ada 


Pagi tuh, siap2 g klinik...masa masuk jumpe doktor tuh, hubby nk masuk, tp ira tak bagi...takut...so dia pon duk je luar...
Masuk je jumpe doktor, terus tak lew kata ape...sampai doktor pon pelik...tapi doktor tuh memang best, dia tenangkan ira...mula tanya sikit2, pastuh baru la ira bolew bercakap... Ira macam terlalu stress kot...entahlar, masa tuh rasa mcm pelik sangat2...last2 doktor tuh pon mula faham, so dia suh ira g test air kencing


Huhu, pastuh ape lagi...g lar test..kali kedua nih pon hubby nak masuk gak, ti ira kata, biar ira je yg g tgk dulu..nanti ira bagitau result dia ape...tapi ira masuk je, doktor suh ira panggil hubby masuk sekali...so nak tak nak terpakse la panggil...

Pastuh doktor suruh hubby yang tengok, tetibe hubby pandang ira : tahniah...tahniah...
Huhu, masa tuh tak tau ape nak kata...Ini lar resultnye




Doktor terus kata : haa, kan saya dah kata, awak jangan stress sangat...nanti lew sakit jiwa...huhu, sampai tahap mcm tuh doktor kata...
" tahniah, awak bakal jadi ibu, so pasni kene makan makanan yang berkhasiat, tak lew buat kerja berat, dan bla bla bla..."

Masa tuh dah tak pk ape dah...macam bingung pon ada..betul ke tak nih... 


Oopppsss , jangan tiru mcm ira ok, baru sehari cik P tak datang dah g test...nampak sangat tak sabo, gelojoh tol...huhu, selalunye kalau sehari je lewat, memang tak bape nampak dah ada baby ke lom, tapi disebabkan ira punye hcg kuat..so dia dah lew terus nampak 

Pesanan untuk si kecil :
i know u r the great baby, so please dont be noti when u r inside mummy tummy...love u darling...cant wait the moment u want to meet ur mummy n daddy 



Ok,sampai sini jea...oppsss, kalau ada sesapa yang ada smart phone tuh (cth : ipon, samsung tab), n nak jadi mummy to be or planning to be mummy, bolew la donlod application ni, Baby center n pregnancy bump..sangat bagus...rugi ira baru tau masa dah sah kite preggy, patutnye b4 preggy pon kite dah lew donlod application tuh..sangat membantu... 

5 comments:

Reen Tart Nenas said...

ira, congrats :)

Cik Puan Mimi said...

congratsssss!

NANA said...

congrate!..i follow!

whiteapple said...

tahniah ^_^

Sya Sakura said...

congrats awak! :)