Wednesday, July 1, 2009

johor trip

aku sebenarnya tak sempat nak cerita pasal kehidupan aku minggu lepas kan..huh..best ooo..outstation kat johor dari 22 - 25 Jun 2009..seronok, pusing satu johor..muar, batu pahat, keluang, kulai, skudai, jb n kota tinggi...

G kota tinggi sebab nak g ziarah famaily arwah kak DZ..sedih plak dengar cerita dia..selama nih, mak dia kata, arwah yang banyak tolong family, sekarang arwah dah tak de..ALLAH lebih sayangkan dia..kite?tunggu je lar masa untuk kembali kepadaNYA...

AL-FATIHAH buat arwah kak DZ..
hah, aku sebenarnya dah lama tak ke johor..entah lar..family aku kalau nak bercuti lebih kepada pantai timur n pantai barat..selatan nih kureng sikit..last aku pegi johor tahun 2007, itu pun sebab aku g daftar masuk UTM..bukan ke mana pun..kalau last g jejalan holiday kat johor tahun 2002 kalau tak silap aku..hah, dah bape tahun berlalu kan?
aku pergi sana lebih kepada aktiviti audit kat TMpoint seluruh johor..yang lain tuh, jalan2 n makan lar..sambil menyelam minum air kan...
ok, jom kongsi sesama ape yang aku buat sepanjang minggu...

g kolam air panas kat batu pahat..mula2 nak celup kaki tuh, punye lar takut..sikit2 je letak..hehehe..bila dah lama2 best la plak..rasa hilang segala kuman2 yang ada..tapi aku tak lew tahan tgk ada orang berendam terus dalam kolam tuh..rasa mcm nak melecur pun ada..hisshhh..tak mo lar aku

hah, kat bawah nih anip, anak kak ain..memula tak mo mandi..pastuh bile nak masuk kolam, tak nak balik plak..macam2 hal lar...
ok.. 23 jun 2009..kitaorang jalan2 skudai, kulai n keluang.. masa makan nih kitaorang kat keluang..sedapnye..asam pedas dia memang best..sekali rasa pasti nak lagi..errmmm..yummy2
malam 23 jun tuh, ada dinner antara staf TM johor n FM..so dinner kat Restoran Singgah Selalu..tapi tak berapa best la..aku makan tak puas..;(
keesokkan harinya..24 jun 2009, ada seminar Fraud kat TM Johor..so gambar kat bawah nih GM aku tgh buat presentation..
yang bawah ni plak bos aku..En Zul..amacam?hensem kacak bergaya tak??
ok..petang tuh kitaorang p makan murtabak n otak2..tapi gambar murtabak tak sempat nak amik, tau2 je dah abis..lapar sangat time tuh..tapi best sangat murtabak dia..
ok..25 jun..time to go back..
sebelum balik, kitaorang sempat singgah makan MI REBUS TULANG...
hahaha...aku rasa nih makanan pelik sebab aku tak penah makan..tapi boleh tahan..sedap gak..
hah, yang nih plak masa otw hanta kak ain kat batu pahat, singgah makan kat tepi jalan..
MARI2 BELI BUAH!!!
ok..abis la perjalanan...bye

2 comments:

NurulHayatiNordin said...

Best la tgk ko jalan2 je..keje ke jalan2 ni.. ish2x.. kalo aku la...
hmmm TAK NAK ... hahahah..

Pelik la tgk Mee Rebus tulang tuh. erk~!! terpacak tulang die..besar lak tuh ..erkk~!!

luvira said...

memang pelik..so kalau g johor bolew lar try..