Friday, July 17, 2009

-mr blind date-

BLIND DATE

Entry kali nih lanjutan daripada topik pagi kat Hot FM tadi...pasal Fara Fauzana n Jaafar tuh..sweetnye..aku pun setuju kalau fara n jaafar..kalau tak nak jaafar tuh, bagi aku jelah..sebab fizikal dia menepati ciri2 lelaki idaman..chubby..montel..sweet...comelnye...wakakaka...
Ok, jom cerita pasal blind date aku..kalau tak silap aku, aku penah 3 kali blind date..


1st – 2004 (YM)

Dengan lelaki cine-siam, dah tak ingat lar sape nama dia....jumpe kat alor star, kedah..hahaha..jauhnye..kebetulan masa tuh aku blaja kat Kulim, so g alor setar sebab g jejalan ke umah kawan baik aku..-Ikin-

First time nih jumpe..kawan chatting dah lama, dekat setahun dah kot..last2 aku pun g lar jumpe..masa tuh bukan sorang2..memang tak nak lew aku g sorang2..takut beb!!buatnye aku kene kidnap ke mcm ne..haa!!sape nak jawab??

So aku g ngan Miza n Ikin buat peneman..jumpe kat Mc D..hehehe..

Orangnye sweet..chubby, tembam, comey, tinggi..baik sangat..soft spoken..lepas tuh, kitaorang terus kawan n ada lar jumpe beberapa kali selepas itu hingga akhirnye dia cakap kat aku dia dah TER-jatuh cinta ngan aku..gegegege...alamak?/..mcm nak buat nih..katanya sanggup convert Islam sebab nak kawin ngan aku...oh..no..no..no...tak mau lar..so pas dari tuh aku mula menjauh n dah tak penah jumpe..tapi sampai sekarang dia still jadi kawan chatting aku..tapi dah jarang2 lar sejak aku tolak cinta dia..sorry ye..;(



2nd-2004 (YM)

Hah, kali nih, aku jumpe kat Penang plak..kali nih lelaki melayu...hitam manis, kurus, tinggi lebih kurang aku-tak menepati ciri lelaki idaman-

Namanya kalau tak silap aku SHAM..dah tak bape ingat sangat lar..hmm..jumpe2 terus ajak g tengok wayang..so ramai2 lar g..masa tuh peneman aku ramai -Miza, aja, Che da, wani- g tgk citer ape tah..aku dah tak ingat...

Hah, yang nih lama gak kawan ngan aku..baik..ngan selalu tolong aku...selalunye belikan tiket bas or ketapi untuk aku, sebab aku kalau nak balik KL, kene naik bas kat Penang, kalau kat Kulim limited..so selalu tak de tiket..si SHAM ni lew yg tolong aku..bukan setakat amik tiket, tolong hantar g stesen bas lagi...cian nye...dia dah lar duk pulau, datang amik aku kat Kulim pastuh anta plak g butterworth...adehhh...pastuh kawan punye kawan sampai la 1 one day, dia kata suka kat aku...ermmm...aku masa tuh tak de main cintan-cintun nih..so..reject..sorry bro..so terus lost contact sampai skang..nasib baik masa dah putus tuh, aku dah start praktical kat KL, so tak de lar masalah nak balik KL..hehehe..;)



3rd – 2005 (Friendster)

Yang nih blind date yang terakhir..insyallah..

Kitaorang kenal Dec-2004..kawan2..chatting2..tapi tak penah call..setakat kat alam cyber je..masa nih aku tengah praktical kat Cheras..dah bape kali dia ajak jumpe..tapi takutlar..sebabnye tak de membe nak teman..so setiap kali nak jumpe, mesti ada je alasan, sibuklar..kerje..sakit perut..demam..dan sebagainye...

Pastuh 30 April 2005, aku patutnye g jumpe dia..dah janji betul2 nih..jumpe kat MID VALLEY..dia kebetulan masa tuh kerja kat exhibition hall untuk Holland Exhibition..aku ajak Pja teman, pastuh last minit, aku call pja, cakap tak jadi lar..aku sakit perut..hahaha..tak mo2..tapi masa janji ngan pja nak kuar tuh, aku tak cakap yg aku ada blind date..so pja pun kuar la ngan pakwe dia g mid valley..

Nak dijadikan cerita..pja balik MID VALLEY..call aku..cakap masa dia g sana, dia g tengok Holland Exhibition tuh..pastuh dia ada beli anak patung yang ada keluar rumput2 kat atas kepala dia tuh..macam rambut lar..masa dia beli anak patung tuh, dia jumpe membe pakwe dia..aku dah terasa semacam..dari cara dia cakap tentang kawan pakwe dia tuh, sama je ngan mr blind date aku tuh..pastuh aku pun terus terang lar kat pja, yg mungkin kawan pakwe dia tuh mr blind date aku...hehehe...dah selidik2..betul lar plak..mcm kelakar je

So 07 Mei 2005, aku pun pergi lar jumpe Mr Blind date tuh kat mid valley ngan pja..kali nih berani sebabnye dah tau dia tuh kawan pakwe pja..so tak de la aku pk bukan2...lalalala..dah jumpe..ok, puas hati..baik orang nye..aku siap lew promote anak patung tuh kat customer lain..lakular jugak aku menjual sekejap kat situ..so sebagai upah, dia bagi aku sepasang anak patung tuh...comel..aku jaga dia sampai dia tumbuh rambut2 dia..tapi masa aku nak pindah kuantan tuh, anak patung tuh dah selamat dibuang sebab rambut2 dia dah panjang sangat n nampak comot...sian..

Ok..kawan punye kawan, mcm biasa katanya suka kat aku..tapi masa tuh aku ada boyfren la..so sorry lar mr blind date..tak lew nak accept lar..so kitaorang terputus hubungan lar jugak...sampai lar...one years later...


Mei 2006

Tetibe bolew tercontact balik sebab masa tuh aku still simpan nombor fon dia, so tergatal tangan la nak msg2...pastuh bolew baik balik lar..lagipun masa nih aku tengah free..tak de komitmen ngan sape2....hehehe..masa nih aku dah kat Kulim..sambung untuk semester 5..kawan2..msg2..calling2...sampailar masa aku balik KL akhir bulan 5..hahaha..dia jemput aku kat CM..lalala..masa nih berani beb jumpe dia sorang2..pastuh g minum..dia anta balik..
Keesokkan harinye, keluar lagi dan lagi sampailar aku kene balik Kulim balik...pastuh..



Jun 2006

..tetibe dia kata dia sayang aku..n aku macam tercair lar plak..tanpa pk ape2..

YES I DO...walalala...n Mr Blind Date aku tuh ialah ....





–JELAN-



...buah hati aku skang...


Oklar..dah panjang sangat dah nih...boring plak nanti..ok bye ;)

8 comments:

tears said...

tu la.. klo xde aku mesti ko xnk jumpe jelan kan.. huhuhu..

NurulHayatiNordin said...

hahahaha ~!! menarik sungguh citer blind date ko ni ek.. so si jelan tuh ko kenal kat fs la ekh? hehe

semoga ko ngan jelan bahagia sampai bila2 ekh..;)

luvira said...

YAT - hai la...moga2 lar aku bahagia sampai akhir hayat...

AMIN

luvira said...

PJA - aah lar pja..nasib bek ada ko...TQ2...

knowyou said...

hahaha bru noyu sejarah die..mngkin ini yg terakhir..last but not least..XD

PakciQue said...

Banyak gile blind date kamu. Jadi, sekarang bagaimana?

luvira said...

itu lar pasal..harap2 inilah yang terakhir..

impian aku cume satu..untuk hidup bersama si dia aman bahagia hingga akhir hayat ;)

jjlandscape said...

alang doakan moga apa yg along impikan...mnjadi kenyataan...