Monday, June 15, 2009

~sunshine~



Lamanya rasa tak menulis n meluahkan perasaan..banyak benda nak cerita sebenarnya..pasal my parent g bandung for holiday n shopping..pasal kerja yang menimbun kat opis..pasal UTM n MARA tentang yuran aku yang tak setle2 lagi tuh..macam2 yang dah berlaku dalam minggu nih...

Tapi walau ape pun yang dah berlaku, semuanya membuatkan aku happy dan terus ceria..walaupun ada lah jugak hari2 yang tak berapa best kan...

Tetibe rasa tergerak hati nak bukak laptop n terus laju je jari2 menekan keyboard nih...sebenarnya aku baru lepas tengok gamba2 family..n tetibe je rasa sedih la..I MISS THEM so mucchhhh...betul2 nih..tak tipu..ada rasa nak nangis je..Errmmm..ape yang membuatkan aku jadi mcm tuh ye?entahlar, aku rasa maybe pasal adik aku masuk asrama ari nih, then aku dapat rasa perasaan dia macam mana bila masuk asrama 2nd intake..sebab aku pernah rasa satu ketika dulu..hari2 menangis telefon ibu cakap nak balik..tak mo belajar kat situ...seminggu lar jugak, n the last day aku berenti menangis bila ibu send msg mcm nih kat aku..

“ibu amat kecewa”

Lepas aku baca that msg, terus air mata jadi kering n aku tetibe jadi bersemangat nak terus belajar kat situ..nak tau kat mana aku belajar??POLITEKNIK KULIM...jauhnya dari rumah..aku bukan menangis sebab aku homesick or rindu or mengada2 nak balik..sebenarnya b4 aku balajar kat situ, aku dah masuk kolej telekom..n aku dah ada kawan2 yang baik ngan aku..KAK ENNA, KAK ARA, KAK DINA, TASHA, HAWA, APEK, EDDY, HANI n ramai lagi lar kawan2 aku kat c2 yang best2..so bile aku g POLI KULIM tuh, aku masuk dah 2nd intake..semua orang dah ada geng masing2 n kawan masing2..aku ada rasa mcm terpinggir la jugak..roomate aku plak jenis orang yang pendiam..so dia pun buat tak reti je kat aku..lagi lar aku terasa mcm keseorangan...tapi ALHAMDULLILLAH..semuanya ok lepas aku berhenti menangis..aku tanamkan semangat supaya aku teruskan usaha n terus berjaya..n now aku amat berbangga dengan result akhir semester aku sebab aku grad dengan cemerlang...n siap dapat Pingat Kepujian daripada Pengarah Politeknik...Anyway, thanks to my roommate-MIZA(KAK LONG) n housemate-ATI n WANIE..koranglah yang sentiasa menceriakan hidup aku...opppsss...tak lupe juga buat coursemate aku-IQA, A'AN, ZUBEK, 5ZAL, JEM n seme2 lar..tak tertulis lar kat sini..ramai sangat...

So, lepas nih, aku nak adik pun mesti kuat..walau ape pun jadi, adik kene usaha, mula2 memang lar susah kita nak biasakan diri kat tempat orang, tapi lama2 mesti ok punya..gud luck n all the best adik..kalau ada ape2 masalah, call je along..;)

Haih, dah tak nak cerita pasal sedey2 lar..hishh..nak hepi2 plak...
Ermmm..minggu lepas my parent g bandung for 1 week trip untuk holiday n shopping..banyaknye dorang beli..thanks to them sebab banyak sangat ole2 untuk aku..kain je dah 2 pasang, jeans levis, sling bag coach, baju kelawar(hahaha, act bukan baju kelawar yang buat tido tuh tau, dia pakai bila sejuk, enta ape tah nama dia) pastuh t-shirt n segala bagai lar...seronok plak tengok dorang berjalan, n aku pun dah tak sabar nak fly to bandung early nov nanti..hahaha..BANDUNG, nantikan kemunculanku...lalalalala...

Hah, rumah aku kat selayang tuh dah ready for renovation...banyak blanje tuh...ibu nak besarkan bilik bawah sebab ibu kata dia dah tak larat nak naik tangga..so secara otomatiknya..master bedroom kat atas tuh jadi hak milik aku lar..lalalala...seronoknya..so aku dah mula nak berangan2 nak deko bilik tuh...so kene spend duit untuk beli mcm2 perabot baru...hmmm...cerita pasal rumah kat selayang, sekarang dah takutlah nak duduk situ, kawasan tuh dah banyak peragut n perompak..dah tak selamat dah..macam2 kejadian dah berlaku n paling latest, jiran sebelah rumah aku tuh kene serang n kereta HONDA ACCORD dia kene curik..kesiannya, dah lar cedera kat kaki, pastu kereta pun lesap..hati2 ye sekarang..kejadian tuh berlaku isnin lepas (8 jun 2009) jam 9 pagi, dia nak keluar pergi kerja, n sebelum dia g keje, dia keluarkan kereta dia dari parking rumah, parking kat depan rumah aku, then, masa dia keluar dari kereta sebab nak alihkan kereta KIA masuk parking dalam rumah, dia kene serang dengan 2 orang(bangsa apa kurang pasti)..kaki dia luka sebab kene tetak dengan parang, masa orang tuh serang dia, dia pun lari ke jalan besar, so masa tu lar, perompak tadi bawak lari kereta dia..so pity on him...so moral of the story, berhati2..jangan leka n cuai..lebih2 lagi buat perempuan mcm aku nih..masuk je kereta, terus kunci pintu..walaupun berhenti sekejap pun, kunci pintu...UTAMAKAN KESELAMATAN...beringat dahulu sebelum kena...

Oklar kawan2...banyak pulak cerita aku hari nih...hehehe..maklumlar, dah lama tak menulis kan...hmmm...esok lusa aku update status terkini ok..bye semuaa...daaaaaaaaa.........

OPPSSS.....ada lagi satu..selamat hari lahir to my uncle, CIK LAN..moga panjang umur n dimurahkan rezeki...sihat selalu n sentiasa berada dalam lindungan ALLAH...;)


p/s: rindu kat semua kawan2 SKSJ,ST MARY, SMTG, TTC, PKU N UMP....

3 comments:

MPC said...

salam muhibbah dari MyPolyCampus.Net - Forum Pelajar & Alumni Politeknik Malaysia :)

NurulHayatiNordin said...

Memang panjang tol citer hang ni.. hehe tp aku berjaya abes kan gak =p
Nak tell something ni
1) pandai nye dia dpt award tuh.. baguih2X
2) sonoknya rumah dia dh nak siap ye.. pehtu dapat bilik besor lagik.. aii lagik byk la ko 'melengkor' ye =))
3) bestnye dia dpt byk ole2 dr bandung..
4) lastly... bestnyer die nak g bandung.. xnk pon ajak aku ye =p hukhuk

eira zainal said...

1- pandai ke? biasa2 je lar...;)
2- aku mmg dah tak sabar nak melingkar nih..rasa nanti macam tak mo kuar dari bilik...
3- memang best lar..dpat barang free ;)
4- ko yang sombong sangat tak mo join sape suruh..lalalala..aku g ngan bos ko jugak nanti..