Monday, June 29, 2009

genting + highland = ????



Genting??

Bangun..dah pagi..siap2..

7.45 pagi dah sampai kat KL Sentral. Pegi food court dulu alas perut...




(atas skyway)



9 pagi


Cepat2 beratur naik bas..haha..bermula lar perjalanan pada hari ini..trip to genting..macam tak caya je, ari nih ramai2 pakat ponteng keje, pastuh g genting..lalala..best gak..memang enjoy abis lar..kitaorang sampai kat skyway kul 945 pagi..naik sky way lebih kurang 15 minit je..huh..sejuk nye..hahaha..nyaman je rasa..best2..sejuk semulajadi nih lain ngan sejuk air cond..



First kitaorang main Spinner..adei..pening kepala aku di buatnye..aku tak lew nak bukak mata langsung sebab pening..bukan sebab takut tau..(walaupun sebenarnya aku penakut) pastuh singgah kat SPACE SHOT..wek, yang nih memang aku TAK NAK naik..mintak maaf lew banyak2..kalau korang nak aku aku penakut, memang aku penakut..aku tak kan naik..bagi lar seribu pun..aku tak nak...aku takut..so aku tukang jadi jaga bag mereka2 yang lain..gud luck lar yer..tapi aku tengok dorang nih selamba je..adik aku siap bolew nak naik lagi..eee..tak mo lar..




Then g beratur main GRAND PRIX FUN KART (ala2 GO KART lar)..beratur je dekat 45 minit..penat giler..pastuh dapat main tak sampai 5 minit..kete memang tak lew blar...slow giler kete aku..tapi kete amed lagi sengal..hahaha..nasib ko lar amed...





Take a break..makan2..tapi bukan heavy pun, juz makan karipap n kek batik..kemudian meneruskan permainan seterusnya..CORKSCREW (roller coaster lar tuh). .Yang nih aku takut gak, tapi aku naik slumber je..mcm biasa, aku memang akan tutup mata..hahaha..tak berani..tapi satu je masa nih, kepala aku tak lew nak tegak..siot tul..sakit aku rasa...asyik tunduk je..apehal tah..


Pastuh aku g main permainan paling bodoh..lalalala..PIRATE TRAIN..arrgghhhhh..menyesal rasanya beratur...penat je..tak de ape pun..memang bengong lar..kepada kawan2 yang akan ke genting, aku sarankan korang tak yah buang masa untuk beratur naik pirate train nih...buang masa!!!!

Hah, pastuh kitaorang naik kapal lanun plak..PIRATE SHIP..tadi naik ketapi lanun kan..kali nih naik kapal plak..ayun2 punya ayun kat atas kapal tuh, aku siap bolew amik gambar seme masa dalam kapal tuh, alih2 turun je dari kapal, aku kene berlari cari toilet sebab nak MUNTAH..tak lew tahan..pening...lega kejap perut time tuh..tapi aku dah collaps dah..tak lew nak buat pe..






Masa budak2 lain g main FLYING DRAGON, aku tido jap kat atas bangku tepi jalan tuh..charged bateri..lebey kurang setengah jam lar jugak aku lene..pas dah ‘sihat’ tuh, kitaorang g main SUNGAI REJANG FLUME RIDE..gile basah masa main nih sebab dia jatuh dalam air...macam main permainan masuk dalam mulut ular kat sunway logoon tuh lar..yang aku penah cakap tak nak naik tuh kan...lalalla..aku naik lagi sekali..hahaha..sebab dia tak masuk dalam mulut ular yang busuk tuh...






ROLLING THUNDER MINE TRAIN menanti lepas kitaorang dah basah2 tuh..agaknye perkara wajib naik kot sebab nak keringkan baju yang basah tuh..dia basah kitaorang g pusing satu gua..abis celah2 gua kitaorang redah..masa nih aku bukak mata..tak takut..;)








Oppssss...masa dah suntuk lar..sedar tak sedar dah kul 4 petang..satu je lagi game yang lew main..ape lagi..serang BUMPER CAR...masa main nih aku enjoy sangat..seronok..macam nak main lagi..tapi disebabkan masa singkat sangat kan, so tak lew lar nak repeat lagi..hahaha..
So seme pun terus berlari ke skyway, sebab kejar bas amed kul 515 petang..nasib sempat-sempat je..sampai bawah lebih kurang kul 5.05..pas amed dah balik, kitaorang pun tunggu bas kul 530..masa balik, seme pakat2 tido..aku tak lew tido sebabnye perut dah masuk angin..tunggu nak kuar je..sampai je KL Sentral aku selamat muntah lagi sekali...adei..merana tul perut aku..arrggghhh..ni gara2 tak makan lar nih...

Pastuh serang MC DONALD..masa nih aku makan memang tak ingat dunia...ALHAMDULLILLAH aku masih berpeluang untuk makan..tetibe teringat n terfikir, macam mana lar agaknya rakyat palestin yang kebuluran tuh...kesiannya..aku yang sehari tak makan pun rasa macam nak mati..lagikan dorang kat sana...ALHAMDILILLAH sebab aku di lahirkan di MALAYSIA....

Time to go back...masa nih..macam terkejut tgk orang kat komuter..adeh, masa tuh kul 7 mlm, tapi ramainya mcm kul 530 ptg...aku rasa bersyukur sangat sebab dikurniakan rezeki yang murah sebab aku mampu memiliki kerete sendiri dari aku terpaksa bersesak2 dalam komuter..memang tak sanggup rasanya..

Hmmm..sampai umah..mandi..n berfikir sebelum tido...macam2 benda yang aku dapat hari nih..semuanya menginsafkan..aku paling takut sebenarnya masa aku main game kat genting tuh, kalau ALLAH nak cabut nyawa aku masa tuh, bila2 masa je dia boleh buat..tapi ALHAMDULLILLAH, aku masih bernafas sehingga kini...


Ok...time to sleep...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz








..:: ALIN : WANI : IQA : HADI : MEOR : AMED : WAN GABAI : MAS : CIK AIN : YAT : SYAZA : IRA ::..

1 comment:

azlina said...

wei aku x ponteng keja ye. aku ambik cuti tau.