Friday, September 22, 2017

SODA BIKARBONAT

SODA BIKARBONAT 


Tahukan anda, soda bikarbonat ni mempunyai pelbagai kegunaan yang fantastik dalam kehidupan seharian kite??

Salah satu bahan natural yang boleh menjadi bahan alternatif untuk produk-produk sedia ada dengan memberi kesan yang lebih kurang sama dengan bahan kimia yang selalu anda guna


Ok kali ni ira nak tunjuk cara untuk gunakan SODA BIKARBONAT dengan YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL 😍


Macam yang kite sedia tahu, Soda bikarbonat ni berkuasa menyah bau dengan meneutralkan semula bau-bauan persekitaran dan barang. Anda letakkan sedikit serbuk ini ke atas kain basah atau tinggalkan ia di dalam cawan.

Ia boleh digunakan di dapur dengan menyah bau dan kuman pada papan pemotong, menyah bau masakan di dapur, menyah bau busuk daripada tong sampah dan menyah bau tangan selepas lakukan sesuatu yang berbau kuat seperti menyiang ikan.

Selain itu, ia boleh menyah bau kasut, menyah bau tilam dan menyah bau urin binatang seperti kucing dan anjing.So nak lagi superb, boleh tambahkan beberapa drop EO PURIFICATION dalam serbuk SODA BIKARBONAT 😍







Hari ni kite sharing CARA NAK HILANGKAN BAU KEPAM kat katil or sofa ✌️


Bahan2 dia

🐝 soda bikarbonat

🐝 young living essential oil purification 


Cara dia senang je

1️⃣ tuang sikit soda bikarbonat dalam bekas kaca

2️⃣ drop eo purification 

3️⃣ gaul2 dan siap

4️⃣ letak je kat sofa or katil pastu biarkan dalam 5-10minit

5️⃣ pastu dah boleh vacuum...yeayy, wangi terus hall or bilik 😍


Ok, next time ira kongsi lagi resipi2 menarik untuk rujukan bersama ✌️

Jika suka boleh tekan button LIKE dan button SHARE 😎

Lagi banyak share lagi banyak resipi menarik akan muncul...insyaallah 


Untuk pembelian YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL boleh terus follow ig : @ylbydolceryna ✌️

Untuk pembelian barangan DIY boleh ke ig @naturalby_alysa

.

Love,

Eira Zainal

019-5205540


No comments: