Saturday, September 23, 2017

DIFFUSER YOUNG LIVING

KENAPA YL DIFFUSER?

Ira selalu dapat soalan cenggini, saya dah ada humidifier / air purifier...boleh x saya nak gune yang tu je...pastu titik je eo yl dalam tu...Haaa, jawapan dia TIDAK 😝

Ok meh kite tengok penjelasan dibawah ☺️
Essential oil young living perlukan diffuser jenis ultrasonic utk bebaskan molekul eo yg sgt halus tu ke udara...kene ingat eh, EO YL sangat pekat, sebab dia pure 100% dari tumbuhan TANPA apa2 campuran lain...so EO YL tak sesuai digunakan kat diffuser jenis lain, bimbang akan merosakkan diffuser tersebut dan juga awak diffuse sia2 je...beli mahal2 EO, tapi xdapat manfaatkan khasit EO tersebut

Lagi satu yang korang perlu tau...diffuser YL ni bukan setakat dia diffuse untuk wangi2 sahaja...tapi diffuse untuk dapatkan manfaat dan kelebihan dari segi kesihatan dan emosi orang yang berada disekitarnya 😍

Macam mana diffuser YL berfungsi??macam mana plak orang sekitar dia boleh dapat manfaat dari bauan yang wangu tu??
sebab, diffuser yl adalah jenis ultrasonic...dia boleh memecahkan ion2 molekul dalam EO tu dah ion2 tu akan mudah meresap masuk kedalam kulit kite...sebab tu contoh paling senang, bile kite diffuse lavender pada waktu malam, badan akan rasa tenang, otak clear dan secara automatik kite akan mudah tidur dan dapat tidur lena ☺️

Ada plak yang tanya,kenapa eo brand lama dia kene pakai burner??
Ok ni ira nak bagitau, kalau eo jenis tu dah sah2 eo tu ada tambahan pelarut (solvent) dan alkohol...so memang perlukan burner untuk larutkan alkohol tu...tu sebab kalau awak hidu, bau dia memang jenis kuat wangi menyengit kat hidung

Kalau awak dah selalu pakai jenis yang ada alkohol, awak akan rasa bau eo yl macam light2 je...ada yg cakap xbau pon mcm saya selalu bau kat kedai2 jual minyak aromatherapy tu 😂
Skang ni ira tanya awak, awak nak bau wangi menyengit ke or awak nak manfaat dan kelebihan daripada eo tu ???

So dah dapat jawapan kenapa??
Skang ni marilah kite bertukar ke diffuser yang lebih sihat ☺️
Nak dapatkan harga diffuser dengan tawaran yang istimewa??SHARE & LIKE post ini dan terus whatsapp ira untuk pembelian diffuser young living 😍

Untuk consultation & pembelian YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL boleh terus follow ig : @ylbydolceryna ✌️
Untuk pembelian barangan DIY boleh ke ig @naturalby_alysa

ni antara contoh diffuser YL, nanti next entry kite terangkan satu2 mengenai diffuser tu plak ye..









Love,
Eira Zainal
019-5205540
FB PAGES : http://bit.ly/2hmtYR2


No comments: