Monday, April 18, 2016

GBSB - sukaneka (part 1)

bismillah..

entry kali nih sarat dengan gamba..
so jangan pengsan tengok gamba yang banyak banyak nih plak…hahaha

ok, pagi tuh kami breakfast kat hotel je..
kul 6 pg lagi aku dah tadah air nak penuhkan jakuzi…
umpan nanti senang nak kejut budak2 bangun terus mandi…hahaha

umpan mak berjaya…
elok je air nak penuh kakak bangun dulu, 
terus nak g mandi…hahaha…

pastu adik plak, tapi taktik nih tak berapa menjadi kat adik, sebab dia pon bukanlah kaki terjun kolam macam kakak…so mak kene gune kaedah lain, tunjuk makanan kat adik, baru la dia boleh bangun n terus mandi tanpa menangis dan buat drama swasta pagi tu…

so dah siap seme, dalam kul 7.30 pg kami dah ada kat dewan makan…hahaha, cafe lah dewan makan tuh, ko ingat nih asrama??
macam biasa afryna makan banyak, asal suap je nganga, alysa plak hmm, dapatlah telan koko cruch je…tu pon tak abis…overall makanan dia oklah, boleh la kenyang buat alas perut nak bersukan kejap lagi... 



ok, dah siap makan, kami seme terus meluru ke pantai, dah tak sabar nak main sukaneka…
elok dah kami bertapak bawah pokok alih2 kene halau…hahaha, tempat tu kene booking la dengan pihak hotel…

tapi tak pe, kami jalan ke depan sikit tempat FREE tak payah bayar…
cantik jugak tempatnya, ok je kalau tak booking pon…



ok ni team bapak nak kene pasang bunting…
tengah buat perbincangan macam ne nak pasang kot..
serius sangat nampaknye muka masing2...


ni plak team mak mak nak kene pasang banner…ade ke patut bagi kami yang pompuan nih buat keje pasang banner…hahaha…last2 panggil gak bapak2 datang membantu..

own ye, bunting n banner ni di sponsor khas dari All About Printing.
harga memang terlajak MURAH
yang penting kualiti TERBAEEKKK..

kalau korang rasa nak tempah banting n banner boleh direct je g whatsapp owner 013-5405540 or boles follow ig @allaboutprinting.

pastu plak, baju yang cantik menawan tuh pon kami tempah dari all about printing gak..
so kalau korang ada family day ke, boles la roger2 all about printing tu…
seme bende yang boleh di print dia boleh buat..

ok, aktiviti pertama pagi nih kite buat chicken dance…
kire ala ala warm up sebelum sukaneka nanti..
so tarian chicken dance nih diketuai oleh anak krol si hadef yang comel itu..


ok lepas tu aktiviti tiup lilin untuk anak2 yang sambut birthday pulak…
haaa, meriah ko…seme berebut2 nak tiup lilin…
sape cepat dia dapat sebab ada 10 batang lilin je…hahaha

disebabkan anak anak nye ramai, so penaja utama brownies sedap sugarlandbyrara ni terpaksa lah siap2 pack kecik2…senang nanti tak payah berebut, tak payah nak menangis bagai tak cukup brownies…hahaha…

korang kalau nak order brownies sedap or pavlova or desert yang sedap2 boles laju2 g order kat si rara ni haa…bukan setakat sedap, kalau pavlova tuh, buah buah atas dia tuh tak kedekut langsung…kadang tuh harga dia macam tak masuk akal murah beno nak dibandingkan dengan kualiti hasil air tangan yang diberi…ceeewaaahhh, nih bukan ayat bodek tapi betul2 sedap… :P



ok pastuh aktiviti yang paling dinanti nanti n aktiviti yang paling lama…hahaha, lepas satu satu, tukar posisi nak freestyle lah, nak cenggini lah nak cenggitu lah…macam macam ragam masa nak amik gamba nih…tapi nasib baik lah kami siap booking profesional photografer ari tuh…haaa, memang sporting abis la abang camereman nih…macam macam jenis posisi seme dia amik…memang puas hati dengan bayaran n hasil kerja yang diberikan…

eh korang kalau nak photographer yang cenggini gak, boleh laju2 follow je ig dia nih haa…
@ninjaklickz …follow tau jangan tak follow… :)


ok, pastuh kite buat tukar2 hadiah pulak…
haaaa, untuk tukar hadiah nih kite suke2 je…bagi tidak membebankan orang ramai, kite bagi range harga min RM15…saje suke2..so tak nak lah beban kalau bagi harga mahal2…

tapinye, mak mak gojes nih kebanyakkannye baik hati, kata je min RM15, tapi aku tengok harga masing2, hamboi2, over tau…hahaha… alhamdulillah dikurniakan kawan2 yang tak kedekut gitu…

ok, hadiah aku dapat ke jasmin, jauh box ikea nih pegi, sampai ke muar ikut tuan baru…
moga box nih dap at memberi manfaat pada tuan baru :)


aku pulak dapat hadiah dari ekin … haa, amik ko, disebabkan dapat hadiah dari orang creative, makanya aku pon kene jadi creative gak kat mana aku nak letak hadiah tuh…
huhuhu, ok nanti next entry plak kite bagitau apa hadiahnye itu..

owh ye, korang kalau nak order ayat kufi ke, design comel2 ke, boleh direct je roger ekin nih…kalau korang tengok hasil kerja dia, kompem terus jatuh hati punye...


ok, next acara masukkan air dalam botol..
mcm biasa alysa kompem tak nak join, so kite bagi adik yang join...


first round second round dia ok…mask 3 4 5 round dia stress agaknya maknye nib pakse sun lari…terus merajuk bent tengah japan tak mo main dah...


so permainan kedua, bapak bawak bola ping pong gune sudu, lari ke arah anak…
anak plak amik sudu n bola pingpong lari patah balik ke garisan mula…


semangat haa, bapak ko adik oii bawak bola tuh, tapi bile dapat ke afryna dia boleh dok tercegat je main bola ping pong tuh…haih la anak…mak redha je lah…hahaha


ok, acara seterusnya anak2 comel berlari ke arah mok cun…
anak aku boleh berdiri tegak je, tak mo bergerak…
ni bukan acara berdiri setempat adik oiii...


ok, last bagi acara anak2…
jiwa kental gitu…

datang si maskot rabbit nih, abis bertempiaran anak2 berlari ketakutan…
sape yang stay tampa menangis je dianggap jiwa kental…

haa, kali nih si adree anak pijah nih memang kental orangnya…tak nangis weh…
bagus betul…hahaha…anak aku, memula lagi dah lari melalak2 takut...


ok, tiba acara husband n wife…
permaidani ajaib namanya..

berdiri atas permaidani ajaib tuh, make sure korang kene ada atas kotak tu…
tak kisah la nak buat posisi macam mana pon, asalkan atas kotak…
makin lama kotak tuh makin kecik, so pandai2 lah gune kreativiti sendiri kalau nak menang

aku kan kecik cinonet, naik je lah atas laki aku yang dinosour tuh, sampai last round dah, aku suh laki aku jengket je kaki pakai dua belah kaki, tapi dia berlagak kata tak payah, gune satu kaki pon boleh..

amboi, tang berlagak ko memang champion bang…sudahnye kaki lenguh kalah lew jugak…hahaha


pastu acara suamiku pochong…
aku bajet laki aku si perut buncit tu kalah,
maklumlah ramai lagi yang kurus kurus, 
tapi sibuncit pujaan hatiku ini juara bak kata hang…
hahaha, terkejut aku rasa…mcm tak percaya pon ada...



beria haa seme jadi pochong
melompat2 ke arah isteri tersayang..

hahaha


ok, hadiah untuk suamiku pochong nih ditaja khas oleh cik naa..
tq cik naa… dapat mangkut tingkat gitu…

patutnye cik naa letak sekali sambal itam kat dalam mangkuk tuh…baru mengancam…hahaha
own ye, korang jangan tak tau, cik naa nih tokey sambal itam pahang tuh..

sambal itam cik naa nih dah sampai obersi uall…
takkan la ko yang dalam malaysia nih tak nak rasa kesedapan sambal itam cik naa nih..

alah, kalau nak order, boles direct je g order kat cik naa ni tau…
boleh tengok testimoni yang akan menggugat perut korang tuh kat sini.. 


oklah, aku dah tak larat nak sambung, tadi kata entry bergamba je, tapi panjang plak aku bercerita…
nanti sambaing next entry plak ye..
bye

1 comment:

achiek anis said...

Hihi..kerana gnsb jgk rmi dh update blog..eh