Thursday, April 14, 2016

GBSB - gold coast morib

bismillah

day 1
9 april 2016


pagi lagi dah kejutkan budak2 bangun
aku siap masak nasi goreng, pakej untuk makan breakfast and lunch la kononnya...

dah siap semuanya
kul 10 gerak dari rumah...
tapi singgah rumah ibu jap, transfer bibik kesana..huhuhu, memang bukan jenis aku nak angkut bibik keluar sekali...bagilah dia rehat weekend tu...hahaha...

pastuh singgah DOLCERYNA plak... nak amik segala barang2 and hadiah..
bunting, banner, baju family day, barang2 dagangan yang orang tempah, pastu hadiah2 lucky draw (kebanyakkannye aku amik dari kedai je) huhuhu, cume hadiah tukar2 je aku g cari kat ikea :)

pastu dalam kul 11 la jugak baru betul2 bergerak ke morib..
afryna masuk je kete memang terus lelap, masa singgah DOLCERYNA pon dia dah lelap...alysa dah separuh jalan baru tido...aku tak lew nak tido sangat, excited ni nak g jumpe geng gojes...so borak2 je lah ngan laki dalam kete sambil layan wasap gojes...

alhamdulillah, lebih kurang kul 12.30 tuh sampai dah...
beria nih laki aku suh turun dulu g check in kononnye nak amik bilik depan pool...
sekali kecewa mak nak oii, tak dapat, katanya bilik penuh lah...ape lah itulah inilah...kalau nak bilik depan pool kene datang awallah.

tapi seme tu dusta belaka sebabnya ada je orang lain yang datang lewat 10 min dari aku dapat je bilik depan pool...so ikt nasib rezeki ko lah waktu kan...

tapi tak pe lah, bilik tak nampak pool pon tak pe lah, yang penting ada bilik n bilik tak busuk...hihihi..
ok, kitaorang dah book bilik ni dari bulan 1 kalau tak silap aku...
awal gile, sebab nak dapat harga murah..
ada ajk bahagian bilik yang uruskan, tanpa deme ni seme tak jadilah family day ni weh sebab tak de bilik...hihihihi...
tq
 my
 
so dapatlah kami duduk semalam dengan harga rm220 je.
-bilik studio suite
-dapat 2 breakfast
-2 tiket water theme park
kalau ikutkan harga untuk weekend kat situ 300++...haa, nampak tak penjimatan di situ...hahaha 

  

 haa, ko, masuk je bilik anak aku dah excited tgk kolam kecik dalam bilik air tu...hahaha...tu jakuzi anak anak...maklumlah, jakun kat umah tak de bath tub kan...ekekeke...
mak dia pon sama je excited nak terjun dalam jakuzi tuh...
 ko boleh intai je budak2 tu dari katil...siap ada tingkap kat situ...



masuk je bilik tak sempat buat pape dah terus tadah air, nak mandi buih punye pasal...hahaha
 nasib baik bawak sabun mandi budak2 ni, so aku pon curah je lah sabun dalam tu...haaa, syok oo tgk banyak buih...
 
haaa, masa sampai nih, dah lah lapar, ye lah memang waktu makan tengah hari kan...
nak dijadikan cerita, nasi goreng yang aku masak pagi tu boleh plak jatuh, pastu tumpah kat tempat parking kete....

waaaa, nak nangis aku tengok nasi tu bertaburan...sob sob sob...
nasib baik lah ada sisa2 nasi yang lebih tu, boleh la buat alas perut makan ngan anak2...nak keluar g makan dah xlarat, lagipon budak2 dah xsabo nak terjun dalam jakuzi...

  
 elok je abis makan, terjunlah deme dalam tu...lama gak bebudak ni main air...main lah nak, asalkan korang bahagia, mak ko pon suke...
dah elok siap berendam, aku nih beria lah suh dorang tido...

siap bagi sorang sebotol susu, hmm, elok je abis susu sebotol tak de nye dorang nak tido, dok melompat2 atas katil plak...mak ko nak luruskan pinggang atas katil pon tak senang tau...haih lah anak..


hah, elok dalam kul 5, aku tgk hari pon dah xbape panas, moh lew anak2 kite berkubang kat theme park pulak...


...BERSAMBUNG...


4 comments:

aznor ibrahim said...

Aku ingt abes tros nasik grg tu..rpenye ade lbih.hehe

mrs kayrul said...

Takde rezeki nak makan nasi goreng byk2 tu....anak2 ngan jakuzi berpisah tiada..hihihi

umieshahidah anuar said...

Olohhh nasi tumpah plk ye.. cian kelaparan.. huhu..
Excited nk jmpe geng gojes tu mmg wajib ada..haha..
Mmg fun day la korg.. best2..
Insyaallah next fam day aku nk join..

CikNaa said...

phew! kemain mandi jakuzi siap buih2 lg tu