Friday, April 15, 2016

GBSB - juvita seafood, banting


ok, dah penat berendam...
moh lew kite bersiap g dinner

haaa, ko tengok tuh...gaya tuh penting...
aku tak ajar ye, dia yang tetibe posing cenggitu...hahaha...
tapinye alysa nih kalau xde orang je boleh mcm ni, kalau ada orang kompem jadi keras kaku...
sebijik perangai maknye..
kurang keyakinan diri bile ada kat depan orang
so pasrah je lah..
hahaha 


ok, destinasi seterusnya ke JUVITA SEAFOOD
lebih kurang dalam 9km jugak jaraknya dari GCM...
tapi jalan straight je, tak terasa sangat lah jauhnye tu...

dalam 10 min sampai dah...
dalam 10 min tu jugak lah afryna dah lelap...nasib baik la alysa tak lelap jugak...huhu
sebabnya stroller bawak 1 je oiii...maklumlah bonet penuh kan, celah mana pulak aku nak sumbat sampai 2 stroller...


kalau ko search kat google juvita seafood ni antara kedai yang top la kat area banting nih...so of course la ramai orang...
untuk langkah berjaga2, takut tak de meja nak duduk, so kitaorang dah siap booking seme makanan...n reserve tempat duduk untuk 21 orang family...

makanan yang kitaorang order :
- pepahat masak cili
-sotong celup tepong
-tomyam
-telur dadar
-sayur 

disebakan ada mak gojes yang baik hati, makanya kos untuk bayaran makan malam tu dapat dikurangkan ke rm7/kepala...haaa...my and yatie dah tolong bayr lebih untuk kami semua, so yang mana balance tu kami bahagi kan je...jadi lah dapat makan sorang sikit, rezeki bersama2 pada malam tu kan...

 

nasib baik jugaklah aku antara yang awal sampai, so laju2 cop tempat paling hujung n ada kipas sebabnya senang nak letak stroller afryna n ada kipas tak de la panas sangat si kecik tu tido...
baik ko nak, tido tak sedar diri dari sampai kedai sampai lew mak bapak ko nih abis makan..

masa makan malam nih, ada sambutan hari lahir untuk anak ena, si comel aqilah husna...
semoga aqilah menjadi anak solehah dan membesar dengan sihat sempurna...



errkkk...
alhamdulillah...kenyang...

licin makanan kami malam tuh...
ye lah masing2 kelaparan...

tambah plak kepanasan...
pendapat peribadi aku lah, macam tak bape sesuai sebenarnya g makan tempat macam tu ngan anak kecik yang ramai...bukan apa, kawasan sempit, panas...n budak2 dah penat petang tuh berendam, so bile malam tuh dah banyak ragam nye...ada yang nak mengamuk, ada yang dah mengamuk, ada yang berpeluh2 kepanasan...tapi nasib baik lah afryna tido sampai ke pagi esoknya n alysa pon tak banyak buat hal...

dari segi makanan pulak, bagi aku biasa2 je...
tak tau lah sebab selera aku skang kan tengah tak bape nak betul sangat...
kadang tuh makanan sedap aku rasa tak sedap, yang tak sedap tuh lah aku rasa sedap...
maklumlah hormon orang ngandung...hahaha

tapi ok lah, kalau ada 5 bintang, aku bagi 3 bintang lah untuk makanan malam tuh...
servis? hmmm, ok lah jugak, sebab masa kami sampai tuh seme dah siap terhidang n tempat pon dah siap reserve kan...so sampai je boleh terus makan..

ok, kalau rajin nanti kite sambung plak next entry di muka surat berikutnya...
daaaa...




No comments: