Monday, June 10, 2013

review : zara birthday party

assalamualaikum,

dah lama tak update kan...tetibe muncul plak kali nih...update laju2 la sebelum alysa datang mengacau...hihihi..

alkisahnye, ari sabtu lepas, sesaje je ajak papa alysa g birthday party zara...selalunye kan papa alysa asekla tak de je outstation, kebetulan plak minggu lepas dia free...ngeh ngeh ngeh...

so bermula la sesi pujuk memujuk..hihihi
" papa, kawan alysa ajak g birthday party"
"eh, sejak bile plak alysa ade kawan nih?"
"alysa memang ramai kawan, kawan2 alysa semua blogger...ngeh2...jom lar, saje bawak alysa bersosial sikit...nih asek dok umah je"

yes!!! dapat green light...so ape lagi, siap2 kemas umah...siap2 kan alysa, gosok baju mama, gosok baju papa...so jom kite keluar...

kononnye nak kuar awal kul 4 gitu, sebab nak g ke bangi plak kan ada makan2 sikit...tapi dah bersiap2 pon lama, kuar rumah kul 4.45...kul 5 baru sampai kepong..

dah la sesat terpusing2 cari dewan serbagune tuh...hihihi...nasib baik dapat tepon ekin, so dia datang amik kitaorang..rupe2nye tersalah dewan la...

masa kitaorang sampai tuh, skali ngan gojes mommy aeen, tapi, hihi, sorry la aeen, ira nih mmg dah jarang2 blogwalking, so tak bape kenal, di tambah plak, ira nih bukanlar peramah orangnye...tapi baby raees sangatlah comel...asek senyum je :)

pastu masuk dewan nampak kak mimy pon baru sampai...leenda n erin pon ada tgh makan....so kitaorg pon terus duduk dan makan...

laki i kononnye amik nasi n lauk sikit la...nak simpan perut untuk makan malam...pastuh masa dalam kete tuh, tetibe dia kata cenggini 

"lauk dia sedap la tadi...nyesal amik sikit je"

hahaha...jarang tau laki i tuh puji lauk kenduri sedap...tapi memang betul pon, lauk yang ekin hidang memang sedap sehingga menjilat jari...lebih2 lagi ada ikan keli favorite tuh!!

dah siap makan, rushing2 nak balik la, sebab makcik aku dah wasap2 tanya kul bape nak gerak...so masa nak balik tuh, sempatlar jumpe ngan aty...first time jumpe aty...

amboi qaleef, asek senyum je pandang2 alysa, tapi yang si alysa aseklah masam je...haih, memang alysa nih ikut perangai mama yang tak reti nak berkawan...huhuhu...


sesi bergambar kanak2 riang...masa nih fayel tengah makan, asyraff and aish dah balik kalau tak silap...


ni sesi mama plak bergambar...:)
first time jumpe erin, tapi tak sempat borak pon...first time jugak jumpe aty...erkk, aty kuruslah sangat orangnye...yess...akhirnye aku jumpe gak orang lagi kurus dari diri sendiri...hahaha, sebelum nih aseklah orang kata ira nih kurus...ok, mari kite membesarkan diri bersama2 lar aty :)



decoration yang sangat ohsem...terbaek...rajin n kreatip betul mama izzara nih


last but not least...kami bertiga bersama birthday girl : izzara safiyya :)


ok, tamatlah sudah entry nih...harapnye aku rajin lew lagi nak update blog lepas nih...hihihi


1 comment:

Aty_Fared said...

Heheh..aty kurus sbb ritu tak jage mkn ar..sebulan lepas drop 10 kg..:-)
Mmng mknn ekin sedap2 giler kannnnn.....