Monday, June 24, 2013

Gathering yang tak bape nak gathering lew...

Salam semua,

Hari ni rasa malas sangat sangat sangat nak bekerja…tak de mud..fikiran dok terbayang baying alysa kat rumah…rasa macam nak terbang balik umah sekarang….seriously rasa tak syok sangat g opis ari nih…

So bagi mengembalikan mood kembali ceria dan bertenaga, meh kite update blog la sikit nak tak…hmmm, tapi tak tau nak cerita pasal pe…hah…citer pasal gathering semalam lar…




Waaaa….sebenarnya nak nangis gak kalau citer pasal nih…tapi tak pe lar…meh kite citer gak…huhuhu…
Memula masa memula planning gathering kat taman layang2 tuh, memang super excited la nak g, sebabnya memang teramat dekat la ngan taman layang2 tu…kalau nak jalan kaki pon lew g sana, tapi tak de maknenye lark an nak jalan kaki plak…huhuhu…so dah siap2 cakap kat laki, nak g taman layang2 bawak alysa…siap dah order cake blueberry cheese lagi, kononnye nak bawak nanti…pastuh dah list kene bawak tikar, and bola untuk alysa main kat taman tuh…



Last2, harapan hancur musnah bile sang jerebu menyerang KL…dah kuasa ALLAH, siapa kite nak menghalangkan…kite hanya merancang, tapi ALLAH yang menentukan….bile tetibe tukar gathering kat kidszoona, setiawangsa, aku pon macam 50/50…nak g ke xnak…tapi sebenarnye lebih kepada tak pergi…so dengan selambernye aku pon g makan kek yang aku tempah tuh…hahaha, frust kan…so makan je la kek tuh….tapi malam sabtu tuh dok mikir2 lagi nak g ke xnak nak g ke xnak…




Hari kejadian : ahad
Pagi2 lagi dah bangun, siap kejutkan adik aku…soh ajak teman lar…tapi dia tak mo plak…katanya badan dia tak sihat…so nak rest kat umah…masa tuh dah rasa seedy sangat2 sebab tak dapat nak g….sob sob sob…kalau ada kereta sendiri tak pe…nih transport pon takde, kereta plak laki g bawak outstation ke Melaka…so memang tak de harapan langsung lar…nak pinjam kete adik, boleh jea, tapi kete dia tak de carseat…tak ke susah aku nak handle alysa sorang2 tanpa carseat… L

Tapi dalam masa yang sama, stil mandikan alysa, comel2 kan dia…hahahaha, otak ligat memikir lagi nih, macam ne kaedahnye nak g sana…last lebih kurang kul 10.30 tuh aku still xde jalan penyelesaian…so abaikan je lar…main2 ngan alysa kat umah…
Tengah2 main tuh, dating plak idea, nak ajak makcik aku g kidszoona…tapi masa tuh dah tak berharap dah nak jumpe korang2 nih semua…sebab pk mesti korang dah balik kan…lambat sangat aku nih sampai…hahaha, so redha je la…

Alhamdulillah, rezeki Allah, elok je aku sampai, dorang pond ah start bersurai…hahaha…so sempatla laga2 pipi ngan kak mimy, ngan anis…pastu aku Nampak erna, g lar tegur, sebab dah lama tak jumpe iman…alahai, Nampak iman macam dah slim la sikit, kuat main kejar2 ngan ummi kat rumah la tuh…

Pastuh Nampak la leenda ngan anez dari jauh…tapi tak sempat nak bertegur sapa…alysa dah tak sabo2 nak masuk main kat dalam tuh…huhuhu….

Itu la kesudahan ceritaku….kesimpulannye : MEMANG SEDIH TOL TAK DAPAT NAK JUMPE NGAN KORANG…tapi tak pe lar…nanti kite gather2 buat bukak pose sesame ke plak…hahaha..memandai je planning kan…

so meh la kite tgk gamba plak





alysa syok gile main bende nih...tapi aku pon konpius apesal masa dalam gamba nih muka dia tak syok je..



ini dua orang anak dara memang tak sebulu...ada je yang tak kene...


last, akhirnye abang n adik tewas gak...hahaha...kepenatan...mama syok makan kat burger king, dorang dok lena tido





6 comments:

erna said...

itulah ira..lama tak jumpa. dulu masa jumpa alysa kecik. baru ni jumpa erna rasa pipi dia bulat pulak. sedap je kalau nak gigit. hehehe...

iman memang dah kurus la ira..memanjang dah iman. sebab dia kuat main skrg ni.

UMIE SUE said...

jeles tak dpt join.kami tak tau jalan kl..aeon tu tak tau kat mane.gps pun xde

m@m@yAyA said...

hye salam kenal~

ala xsempat nak jumpa time tue,eira smp lambat kut zura da balik time tue..lau x bole gak berlaga pipi walau xsempat nk borak panjang..

xper next time eh~

hayati hashim said...

Ok la.. Atleast dpt jugak bersua muka ngn gijes walau x ramai..daku yg x dpat pergi lnsun ni. Lagi jelessss.. Huwaaaaaa..

D Yatie said...

hehehe. at least leh maik kidzoona kan. hihihi. kte nih mmg sukar nak join.~huhuhuhu..eh, mak arissa nih.. dri grup gojez.. slm kenall.. ^_^

With Julia said...

Patotlah lah cari dear xd...rupernya ada masalah bila transport xd kan...by the way sempat gak pi betul x...len kali kita jumpa ye :)