Friday, March 30, 2012

Kasih ibu bawa ke syurga

Sejak jadi mama ni,aku jadi lebih sensitif kalau ada perkara yang melibatkan tentang ibu dan anak...maybe naluri keibuan itu dah ada dalam diri aku...

Memang betol la orang kata : kasih ibu bawa ke syurga...aku mmg sangat2 lebih menghargai ibu aku...mana tak nye,dulu masa aku awal2 mengandung...aku sakit2 muntah sebab alahan yang teruk...sape yang jaga???ibu jugak...

Pastuh masa aku sakit nak beranak...sape yg risau tak tentu arah...menunggu aku seharian kat luar labour room...bagi semangat kat aku masa aku tgh menanggung sakit nak bersalin...ibu jugak...

Masa aku dalam pantang, sape yang siapkan makan aku,sape yang uruskan baby waktu aku tak larat nak buat ape2....ibu jugak...

Mcm mana penat,mcm mana susah pon,walaupon anak tu da besar panjang,ibu tetap akan jaga n sayang macam kite masih kecik...sebab tu orang kata kasih ibu sampai ke syurga...

Aku memang beruntung sebab dapat ibu yang sangat ambil berat pasal aku...sampaikan ibu sanggup bersengkang mata jaga alysa tgh2 malam walaupon dia keje keesokkan harinya...kadang2 kesian tgk ibu...macam mana penat pon,anak2 tetap diutamakan...

Pada mereka yang masih ada ibu,sayangi lar mereka dan hargailar selagi mereka masih bernyawa...

Buat ibu,terima kasih atas segalanya,segala pengorbanan ibu tak akan along lupakan...sayang ibu ;)

3 comments:

PUAN SUE said...

menitik air mata su..su hari2 duk pkir kesian tgok mak jg kite tgh pantang ni..jg baby lg..

luvira said...

sue : tu la kan...tak terbalas rasanya jasa seorang ibu...

aTy _faRed~ said...

betul ar.biler ngandung ni rase susah n sakit perit..terus teringat kat mak mase mengandungkan kite dulu macam ni ar gak..biler dah besar2 ni kuat lak melawan..jadi saat2 mengandung ni adalah saat2 saye muhasabah balik diri sendiri..mak tetap terbaik...dari kite kecik sampai ar kite ni dah nak beranak..die sentiasa ade ngan kite..:)