Monday, March 5, 2012

Alysa binti azlan

Nama baby??sape yang tentukan nama anak korang???kalau aku,memang terang2 aku lar yang pilih..n husband ikut jea...

Aku tak tau nape,tapi bile dapat tau jea pregnent,aku dapat rasakan yg anak aku girl...pastu secara otomatik ada satu nama terlintas di fikiran

ALYSA...

Aku mmg suka sangat nama tuh...aku bayangkan orang yang bernama alysa seorang yang sangat lembut,sopan santun...huhu...so bile usia kandungan cecah 4 bulan,masa scan tuh doc bagitau bb girl..

Aku mmg da mula panggil bb dengan nama alysa..memula was2 jugak takut bb boy yang keluar,tapi naluri aku kuat menyatakan anak aku perempuan...so lekatla nama alysa sejak dia berusia 4 bulan dalam kandungan...

Bila da lahir,seme orang tanya,nama anak ape?

Aku jawab : alysa
Org mesti tanya : alysa je??nama penuh??
Aku : alysa azlan
Orang : tak de lain2 dah??
Aku : xde..

Aku mmg xsuke nama panjang2,sbbnya bagi aku bile nama panjang2,tapi panggil pendek gak..so nama yg lain2 tuh rasa mcm membazir jea...itu pendapat aku la..korang jangan marah aku plak...klu korang nak letak nama panjang2 silakan lar...

Ok,dengan ini secara rasminye aku bagitau,puteri kesayangan ni bernama Alysa binti azlan

Semoga alysa menjadi anak yang solehah,mendengar kata,dan pemimpin buat adik2 akan datang ;)

P/s : maksud alysa : baik,mulia...

7 comments:

Wawa said...

sy lak takmo name anak ade huruf "r"...nti tk reti sebut name anak n tensen org asek tnye byk kali...hihi..:)

veesakura said...

me, kalo boboy, my hubby pilih. kalo gegerl, i yang pilih. hehe

NurulHayatiNordin said...

dagu alysa ni terbelah dua la.. mcm siti nurhaliza.. hehehe besor nnt comey la ni..hihi

ReYNa said...

sy pon suka nama alysa tu.tp sbb dah baby boy kena simpan nama tu utk next child.huhuhu.sy pon nama baby sy yg pilih tp kena tanya hubby dulu gak.:)

si Jelita ♥ said...

pergh da ade prancangan 'adik2 yang akan datang' AHHAA. gud luck along, baik ade boy pulak! HAHHAA

luvira said...

YAt : dagu lekuk mama la...bkn ct nurhaliza tau...marah la ni

farizah zin said...

alahai..dia gelak da mcm alan..haha..mmg alan junior nih..congrats!!