Wednesday, September 16, 2009

miss u poli KULIM!!

Entry nih patutnya post 11 september yang lepas..tapi disebabkan tetibe je blog nih buat hal, abis hilang seme yang aku tulis..aku tinggal nak tekan button publish je..tetibe dia hilang..adoi..sakitnye jiwa..so aku kene lar menulis balik seme benda yang aku dah tulis..maybe entry kali nih agak pendek sebab aku dah tak de mood nak ceritakan dari A sampai lew Z...

11 september ari tuh, aku n membe2 poli kulim ada lar buat gathering kecil-kecilan..semenye tak di planning awal2 pun..pakai redah je..so jumaat lepas, aku pun bersiap2 lar petang tuh untuk ke bangi..sebab majoriti still blaja kat UPM, so seme kene berkumpul kat sana lew.. Kul 5 lebey, aku gerak g tol gombak, sebab aku tumpang tok moh je..kebetulan dia dari genting, so tunggu lew aku kat tepi tol tuh..jelan lew jadi mangsa keadaan untuk menghantar aku ke tol gombak tuh..anyway thanks sweetheart..:)

Tok moh naik VIVA hitam..haih, dah lain dah aku tengok tok moh..makin bergaya, tak de lew selebet je macam dulu..hahaha..sorry tok moh..jangan marah arr...aku memang dah lama tak jumpe budak2 nih seme..lebey kurang 3 tahun lar gak..tapi membe2 lain ada je buat gath tahun2 lepas, cume aku je yg tak join..tok moh kata tiap2 tahun dia join gath ngan budak2 nih...aku baru tahun nih nak join..oklar tuh, dari tak penah join langsung kan..lama2 tak jumpe baru lar rindu..hhehehehe...so kitaorang terus gerak dari gombak terus ke KTM serdang..

Kitaorang sampai serdang lebey kurang 630 petang, tunggu IZA, sebab dia dari shah alam, nek train, so kitaorang pun amik lar dia kat sini..lambatnya iza nih, nak dekat kul 7 lar gak baru dia sampai..biasalar kan, KTM memang agak lambat..so harap bersabar..

Hah, tengok iZA nih, comel je..gaya pun masih macam dulu..sempoi je..n ala2 ayu n sopan santun...hahaha...ingatkan iza duk kl dah lepas loghat utara tuh, tapi masih kekal n pekat lagi..hahaha..bagus lew tuh..kekalkan bahasa ibunda...

Pastuh masa nak gerak g UPM tuh bolew plak salah jalan..masing2 seme tak tau jalan..sign board plak tak de..adeh..dah berpusing2..jumpe tol plak..tak pasal2 kene lalu tol..pastuh u turn kat depan tol, nak kene masuk tol lagi..dah 2 kali kene tol sia-sia..tak pasal2 kan??dah terpusing2 sesat tuh, nampak ESSO, so berenti kat c2..elok je berenti, azan pun berbunyi..terus masa ESSO, beli lar ape2 yang patut, buat buka pose...so ari nih berbuka dalam kete je lew...

Terus gerak g masjid UPM, solat kat sana..pastuh baru lar jumpe ZUBECK n KEMA..comelnye KEMA..muka dia bulat..hehehe...so sweet..ZUBECK tetap macam dulu..kecoh..hehehe, jangan marah ye ZU...dah seme siap solat, g amik INA n FATTY kat kolej UPM sebab dorang baru abis klas kul 7 tadi..hah, dah jumpe seme, terus gerak g RIMBA,BANGI...

Masa nih sesat lagi..ni seme INA lew punye pasal..confident je bagi jalan..macam tadi gak, kene tol sampai 2 kali..tak pasal2..membazir duit minyak tok moh je..nasib lew..aku follow je kan...lalalala...dah bersesat2 tuh, lebih kurang kul 845 baru sampai sana..

Kat sini jumpe MAN n awek dia..aku tengok man macam gemuk je..hahaha..tapi dorang kata man dah kurus sikit..yelar..kurus berbanding tahun lepas..aku kan dah 3 tahun tak jumpe man, so aku rasa man dah gemuk lar berbanding 3 tahun lepas..IQA n DINI je yang tak sampai2 lagi nih..so sambil2 menunggu tuh, kitaorang pun orderlar dulu..

Menu untuk hari ini...
-telur bistik (ermm..sedap)
-tomyam (kurang memuaskan)
-ikan siakap 3 rasa (ok lar)
-sayur kailan (no comment sebab aku tak makan sayur)

Hah, agak2 dah kul 9 tuh IQA pun sampai..alahai, makin comel lar si pipi berlubang nih..haaa,mesti korang pelik kan nape aku panggil dia nih pp berlubang!!sebab, dia ada lesung pipit yang amat dalam..sweet je..IQA nampak chubby..maybe bahagia sangat kot..hehehe...pastuh, DINI plak sampai..haih, dini nih nampak makin cantik lar..adoi..jeles!!!tolong...haaahahahha

Dah sampai makanan tuh, apelagi, seme nye makan lew..laparkan..pastuh borak2..amik gamba..sedar2 dah kul 11 lebey..cepat tul masa berlalu..macam tak abis borak je lagi..hmmm...dah nak kene balik..so masa nak balik tuh, tetibe budak2 nih ajak g lepak uptown danau kota plak..alahai..nih yang leceh nih..aku ingatkan nak terus balik, sebabnya esoknye aku ada test KONTRAK..pening kepala..sudahnye memang esok tuh aku tak lew jawab pun test tuh..tah bape lar aku dapat markah tuh nanti...

Seme gerak g uptown lebey kurang kul 12, dah nak mencari parking seme sampai kul 1..nak cari parking pun berejam..hisshhh..ramai tul orang..nak berjalan pun tak lew..aku tunggu jelan amik aku kat uptown..masa dia sampai tuh, aku suh dia lepak ngan kitaorang sekali sebab man nak jumpe dia..kebetulannya, MAN n JELAN tuh kawan masa sekolah dulu..haih, kecik tul malaysia nih..kawan aku, kawan jelan gak..tak pe, nanti kawin, jimat kad kawin..save budget..hahaha...

So dah lepak2 dan borak2 ape seme, kul 3 lebey arr baru balik umah..penatnye..aku sampai umah terus tido!!!!



-ZUBECK,IZA,IQA,DINI,FATTY,MAN,EPUL(TOK MOH),KEMA,INA,IRA-




zubeck:fatty:iqa:kema:ira:dini

iqa:ira


zubeck:iza



dini




ina:kema




p/s: TQ to IZA, MAN n EPUL sebab blanje kami seme makan!!!

No comments: