Thursday, August 27, 2015

Tips Memilih Pakaian Sukan Wanita

Salam semua…aih, lama tol rasanya tak g bersukan ni…tetibe opis plak ada buat event cycling..wawawa…ko ada rasa macam nak join ke?? Lama oii tak naik naik beskal…kang jatuh tergolek dah macam mane :P

Ok, meh sini nak cerita antara tips2 penting nak pilih pakaian sukan wanita..korang suke beli yang macam ne??macam aku ni, lebih suke kepada brand…hahaha, bukannye sebab aku banyakk sangat duit, tapi lebih kepada memandang kepada kualiti dan yang pastinya harga mampu milik dan tahan lama…

Contoh brand yang aku selalu pakai, NIKE  n ADIDAS...ni memang favourite brand la…tapi kalau laki aku, dia suke PUMA, kadang2 ada gak REEBOK…tapi yang paling belambak kat umah tu, brand ADIDAS n NIKE lew…





Harga memang mahal sikit la tapi kualiti kain dengan memang kene la ngan harga…yang paling penting tahan lama…so mana lebih jimat?beli murah tapi asek nak kene tukar or beli mahal tapi tahan lama..cer korang bgtau??


Next, sila pastikan pakaian sukan yang korang pilih tu sangat sesuai ngan saiz korang…jangan la plak ko pakai baju saiz M, dah ko g beli saiz S, kononnye nak bagi fit tak de gedebeh masa cycling or jogging nanti…haih, kalau ketat sangat pon tak selesa kak oiii, tapi kalau longgar sangat pon tak sesuai gak…pilih yang sedang2 gitu 


Haaa, yang ni PALING penting…sila pilih dari material yang sangat menyerap peluh tau…kalau baju tu tak serap peluh, haih, tok sah tulis la, haih…busuk weh…selekeh pon ada tgk peluh menitik2…dah plak tuh, kompem korang tak selesa kan…nak ke cenggitu??mesti tak nak kan??



Dan yang last sekali, sile pilih pakaian sukan yang muslimah tapi trendy gitu…Nampak stylo la sikit…hahaha, kalau macam alysa, kompem nak baju kaler pink ajo…nasib baik lew NIKE banyak koleksi baju sukan kaler PINK gitu…hahaha…


Ehh, korang selalu beli kat ne eh kalau baju2 sporty gini??
Haaa, kalau korang jenis gaya aku, jenis yang malas giler nak kuar berjalan, meh sini aku nak bgtau satu tempat best…dengan satu klik ajo korang terus dapat shopping gitu…terus je g zalora!!
Haaa, kan mudah gitu…lalalala…semuanya hanya dihujung jari tau…tau2 je dah sampai depan umah gitu…
K lah, banyak plak membebel, aku nak g shopping jap, kat mana? Alar tak yah jauh2, zalora kan ado 





No comments: