Monday, September 8, 2014

Lumut, perak 2014 - part 1



Alhamdulillah…dah 57 tahun kite merdeka…semoga MALAYSIA kekal aman damai macam sekarang ni…insyaallah..

Ehh, ni bukan nak cerita pasal merdeka, tapi nak cerita pasal cuti cuti merdeka baru baru nih…

Mode tahun melawat malaysia diaktifkan kembali setelah beberapa bulan menyepi disebabkan ada baby kecik kan…ni anna pond ah besar…3 bulan lebih dah, so mari lah kite pusing satu Malaysia…
Destinasi kali ni : LUMUT, perak..

Pegi tak lama pon, setakat dua hari semalam je…kitaorang gerak 31 ogos pagi…dalam kul 9 lebih gerak dari umah mak mentua kat kKB, masuk PLUS pastu exit bidor…dari tol BIDOR ke lumut lebih kurang dalam sejam lebih… anak anak aku?? Dua2 tido…mauk je kete, dalam 15 min lepas tu terus senyap, pusing tgk dah selamat tido...senang mak bapak nak romantic romantic berdua…sambil2 flash back Zaman bercinta dulu…ekekeke…

Dalam kul 12 setengah kitaorang sampai LUMUT, terus menuju ke MARINA COVE RESORT tgk kalau2 dah boleh check in..aiseyyy, sekali dia kata kene tunggu kul 2 la…so g la pusing2 kawasan sekeliling…beli goreng pisang tepi jalan, makan dalam kete…
Dah kul 2 pm tu, baru g check in…Hmm, pemandangan dari bilik kami…cantik…apartment dia pon ok la…muat la kalau nak sumbat 3 ke 4 family…kalau korang jenis xkisah, sumbat sampai 6 family pon muat…bawak je toto..pastu tido je kat ruang tamu tu kan..


Ada satu keburukan apartment nih….dia punye tingkap tak de grill…memang sangat sangat BAHAYA kalau ada anak kecik macam alysa…dorang kan tgh melasak…lagi2 plak tingkap bilik tu memang mengadap kolam…so asek la nak dok kat tingkap nak tgk kolam…
Dan lagi satu…ada satu bilik dalam bilik apartment aku tuh, tingkap dia xde lock…memang kalau budak tolak je boleh terus jatuh kebawah…eh, kalau orang tua pon boleh jatuh gak…see, betapa bahayanya…so memang bilik tuh kitaorang tak bagi budak2 masuk…pintu bilik tuh sentiasa bertutup…bapak bapak budak je dok dalam bilik tuh..(boleh plak aku lupe nak amik gamba tingkap tu...kalau tak boleh gak tunjuk betapa bahayanya keadaan itu)

Dalam kul 4 tuh, budak2 seme dah tak sabor2 nak g mandi kolam…especially si alysa…kejap2 datang, “mama, nak swim” cakap berpuluh kali…last2 pas asar baru papa dia bawak turun swim…
Hah ko, swimm sampai melalak2 bile diajak naik….



kat sini dia ada water theme park resort tu sendiri..
kalau nak masuk kene bayar..

aku tak ingat bape bayaran dia, tapi murah je, bawah rm10 kalau xsilap aku...
tak ingat sebab bukan aku yang membayar...huhuhu


tapi kalau xnak masuk theme park pon boleh, ada je kolam kat bawah apartment tu.




dah penat berendam, seme pakat2 naik bilik...masing kebulur...lapar la dok berenang je kan...
budak2 seme dok minum susu...

mak bapak budak, dok makan apa2 bende yang boleh dimakan...
kitaorang memang dah siap2 bawak bekal dari umah...satu family satu menu...jadi banyak la makanan...
jimat belanja..

malam plak bantai buat sardin je...hahaha, settle...tak yah susah2 nak keluar makan kat luar...
jimat masa n jimat belanja..tak gitu??

pastu lepak2...borak...last2 tido...sambung esok plak...hihihi...bye




3 comments:

Najib Ariyan said...

bila cuti cuti mesti mandi mandi... tu wajib... saya pun macam tu jugak... tapi lucu tengok gambar pertama.. kita selalu rasa kita tak masuk dalam gambar... lentok punya lentok tengok semua sekali masuk.... hahahaha

Najib Ariyan said...

bila cuti cuti mesti mandi mandi... tu wajib... saya pun macam tu jugak... tapi lucu tengok gambar pertama.. kita selalu rasa kita tak masuk dalam gambar... lentok punya lentok tengok semua sekali masuk.... hahahaha

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur