Thursday, June 28, 2012

FYP report : done

alhamdulillah...akhirnya, setel segalanya...FYP report dah siap submit...ini bermakna, ira dah abis belajar....waaaa....suke sangat2...

4 tahun setengah...bukan sekejap tau...banyak bende yang kene dikorbankan...
korbankan masa
korbankan duit
korbankan keseronokkan
korbankan segala-galanya

yang paling tak best, kita orang tak de istilah cuti dalam setahun...kalau ada pon cuti. itu adalah cuti sendiri, dengan kata lain, PONTENG...

sebelom ni kalau kawan2 ajak lepak ari sabtu ahad, ira dengan sedeynya akan cakap :
'sorrylar, tak dapat join lar...ada kelas'

kalau ada kenduri kawen kawan2, dengan sedeynya lagi, ayat yang sama keluar :
' sorrylar, aku ada kelas'

ape2 je lar aktiviti yang melibatkan hari weekend, aku terpaksa cakap :
' sorry lar, aku tak dapat attend sebab ada kelas'

dari statur bujang, sampai lar status isteri...akhirnya dapat status mama...hah, tak ke lama tuh??huhuhu...
dalam tempoh 4 tahun setengah ira dapat :
1 sijil kahwin
1 sijil beranak
1 sijil degree (insyallah)


ok, pengorbanan yang terakhir ira buat :

ira terpaksa redah ke UTM, Skudai Johor dengan bertemankan si comel alysa n AYU... mr hubby tak de...owh, baru aku sedar, susah rupe2nye hidup tanpa mr hubby...hahaha, macam2 perkara lawak terjadi...



salah satu perkara lawak,
nak bukak stroller pon tak reti...jenuh la menggodek2 stroller anak...maklumlar, sebelom2 nih mr hubby yang buatkan, yang ira tau letakkan alysa kat dalam stroller je...yang bab bukak n tutup stroller, mestilar mr hubby yang buat...

n lagi lawak, ada sorang apek nih siap tegur, bukan macam nih, buat macam tuh...eeehhhh, ni stroller aku lar, dia plak nak kata ape ira buat tuh salah...marah tol tau...tetibe je rasa macam stroller pinjam plak...hahaha


3 hari ira berkampung kat johor bagi menghabiskan sisa2 belajar...3 hari tuh jugak lar, alysa peneman mama...3 hari tuh jugak lar macam2 berlaku...


tapi yang bestnya dalam masa 3 hari tuh, aku dapat jumpe balik kawan2 lama yang dah lama aku tak jumpe...malam pertama ira kat johor, ira jumpe kawan masa sama2 buat space dulu...kitaorang baik sangat, sampai lar masa nak masuk sem 2, dia quit space n sambung full time kat uthm...:)


hah, ini lar babysitter alysa masa kat johor..nasib baik ada adik manis nih...kalau tak, haih, huru hara lar hidup mama...TQ adik manis :)


cikuuu...cakkkk...ehhh, dalam pada sibuk ngan FYP report, mama sempat bawak alysa jalan2 kat jusco tau...tawaf satu jusco tuh sementara nak menunggu thesis mama siap binding...


ok, mama buli...eehhh, tapi comellar anak mama pakai sunglasses...hihihi


hah, tgk tuh, tetibe ada ensem boy nak ngurat alysa...alar, comel je bile rayyan panggil alysa...CHA...hihihi...kiut je rasa ;)

ok, malam kedua plak....jumpe kawan2 masa belajar kat poli dulu...owwhhh, lama sangat tak jumpe...RINDUUU....

dorang memang dok area johor, so beramai2 memeriahkan bilik hotel ira...hihihi...hilang penat bile dapat jumpe kengkawan lama


 

antara kitaorang bertiga, WANI kawen dulu...sebab tuh anak dia dah besar...encem plak tuh...dulu2 masa kat poli, kitaorang dok rumah sewa bertiga je satu rumah...ramai orang kata kitaorang agak berlagak, tak mo dok ramai2...ye lar, selalunye rumah sewa nak kene berimpit2 dok sampai 6-7 orang...selagi bolew sumbat, kononnye nak jimat duit sewa rumah...tapi kitaorang tak suke nak berimpit2, so dok je bertiga...selesa...biar bayar mahal sikit asalkan happy :)

sorang orang kelantan (wani), sorang KL (ira), sorang lagi johor (aja)...
tapi skang wani n aja menetap di johor...tinggallar ira sengsorang kat kl...sebab tuh masa ira datang johor nih, amik kesempatan lar untuk jumpe :)

aja bakal berkahwin hujung tahun nih...insyaallah...maybe lagi sekali kitaorang jumpe, nanti aja pon dah kendong anak...wani maybe dah anak dua...macam tak caya je dah jadi mama...hihihi...dulu2 rasa macam budak2 lagi...cepatnye masa berlalu...:)



last but not least...taraaa...thesis mama akhirnya siap...:)

ok bye...pasnih bolewlar aktif berblogging balik...:)














6 comments:

aTy _faRed~ said...

tahniah dear..tak per..susah sikit sekarnag..nanti kendian2 senang ar insyaallah..:) alysa semakin cun ar..comel betul..!! :)

hajar hazizi said...

tahniah!!
tengok thesis ira..teringat zaman belajo kat utm dlu..hihi

Mommy_Cha said...

sama kes kita nih, tak reti nak bukak tutup stroller aritu momi cha terpakse kol dady erie time pegi soping kat alamanda..hehehehe...lawakss hegeh2 nak bukak stroller! hehehe

erna said...

yeay....lega....boleh komen mengomen lagi :)

P . J . A . A . M . I . R said...

aku dah lame usha bj purple y alysa pki tu.. tp xbli2 lg.. haha.. skali tgk alysa pki.. cute...

luvira said...

hahaha...baju tuh kawan aku bg hadiah...:)