Thursday, October 19, 2017

HOW FAST DO OILS WORK??




Ira selalu sangat diajukan soklan cenggini
"Ira, kalau kite dah pakai eo, boleh kene air x??"
"Jap lagi lah pakai pas mandi"
"Kalau aku pakai eo ni, nanti dia jadi macam ne??"

Orang dok pikir EO ni mcm balm or ubat yang bile dag pakai xlew kene air, xboleh mandi, xlew amik wuduk sebab takut EO tu tak sempat nak serap masuk dalam badan kite...so selalunye dorang akan kata nanti2 lah pakai...sudahnye pastu lupe 😑

Ok ni ira nak bagitau
EO ni mudah sangat2 serap masuk badan kite...lebih2 lagi kalau kite direct inhale or diffuse..sebab eo akan terus ke otak kite dalam masa *22 saat* je...WOW tak??
Sebab tu, kalau tengah serabut...dah xtau nak buat ape, stress sangat...jadi blur...amik mana2 EO yang berkenaan, drop atas tangan setitik, aktivekan eo, tutup mata then hidu dalam2...insyaallah lepas tu awak akan ok...macam mana nak aktifkan EO??cara dia mudah je, lepas drop atas tapak tangan, awak sapu eo tu 3 pusingan then hidu 😍
Ni selalunye eo yang berkaitan ngan emosi, cth eo STRESS AWAY, agak2 stress tu terus je inhale tau 😊
Kemudian eo CLARITY pon boleh masa tengah xboleh nak berfikir sangat, just drop n inhale...insyaallah awak akan bole berfikir tanpa serabut lagi
Sambil hidu, selawat dalam hati...insyaallah dipermudakan ✌🏻

Dalam masa 2 minit, eo ni akan meresap masuk dalam sel sel darah kite...sebab tu if kite sapu direct to body...use as topical, elok kite sapu dengan cara layer by layer...
Macam mana cara tu?
If awak ada nak pakai lebih dari satu eo pada satu masa yg sama, kite buat teknik layer bg layer
Cth :
Nak gune untuk masalah sinus
Eo yang diperlukan RC, PEPERMINT, THIEVES
first kite sapu RC dulu kat point sinus
Kemudian urut2 vitaflex dalam 2 minit
Then sapu plak PEPERMINT, sama gak sapu je or aply vitaflex lagi bagus
Dah lebih2 kurang 2 minit tu baru sapu THIEVES plak
Haa paham x??

Ok, kite tgk plak, dalam masa 20 minit
EO ni akan mula bagi tindakbalas dan akan memberi kesan terhadap tubuh kite...cth : eo calming macam PNC or STRESS AWAY...masa anak tengah tantrum, just sapu je kat mana tempat yang boleh dicapai...lagi bagus kalau kat point2 tertentu cth belakang telinga, dada, tapak kaki anak...then biarkan dia bertenang...insyaallah dalam 15-20 minit anak akan more calm ✌🏻
Ada eo tapi tak reti nak guna?meh whatsapp ira, ira add awak dalam group support...xkisah awak ahli dari group lain or awak pengguna eo yang baru2 nak belajar 😘 ... Sharing is loving 🌹
Tak tau mana nak beli botol kaca or barangan DIY?jom follow ig @naturalby_alysa
Untuk pembelian YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL boleh terus follow ig : @ylbydolceryna ✌️


"KEEP CALM & LETS OILY"
For order #eoyl or sharing session 👇🏻👇🏻👇🏻
Eira Zainal
Id:4087093
019-5205540
019-5205540
019-5205540


No comments: