Wednesday, August 17, 2016

afryna turn 2

..bismillah..

alhamdulillah 25 may 2016 hari tu afryna azlan genap 2 tahun
cepatnye masa berlalu
dah nak jadi kakak pon dia
hahaha

ok, disebabkan aku memang nak buat house warming, saje nak panggil kawan2 datang sempena naik umah baru, so aku pikir baik aku terus buat birthday party budak berdua tuh...

benonye birthday afryna je, tapi alysa kan memang dah paham bahasa n kompem dia akan jeles kalau adik je potong kek kan...so aku decide sekali kan aje, sebabnye masa bithday dia ari tu pon tak de celebrate buat pape pon...sebabnye aku tengah mabuk teruk masa tu..huhu

 21 may 2016
majlis sambutan hari lahir

20 may tuh aku dah cuti, disebabkan kali ni aku preggy aku memang sukeee sangat masak, so aku menggagahkan diri untuk masak makanan2 yang memang kawan2 aku suke...hahaha

dari pagi aku keluar g beli barang2, lepas jumaat aku start ngan buat ciskut je dulu...buat 3 bekas besar...ada 3 perasa - nutella, bluberry and original

pastuh setel, lepas maghrib aku start sambung masak lasagna 3 bekas besar n macaroni baked 2 bekas besar....mampus aku berdiri dari lepas maghrib sampai lew dekat kul 12 tgh malam baru setel masak...

  
 

ok, backdrop nih aku order ngan team luscious mini dais
memang puas hati..

harga RM 100 je tapi tak termasuk transport and ballon2 tuh...
kalau ko nak, ko boleh add on balen yang macam mana ko nak..

so kalau korang nak gak backdrop cenggini, boleh terus call owner dia
EFFA : 019-5704356


ok, nih tetamu pertama datang...
act aku tempah mini cistart dengan akk nih...
jauh dia datang dari meru...semata2 untuk delivery cistart nih..huhuhu
memang sedap...berbaloi sangat kalau korang order...
aku order 100pc = RM60
ada 3 perisa, manggo, blueberry and strawbery...tapi aku paling suke blueberry...huhu

kalau korang nak order gak, boleh g tgk ig : noruls_kitchen
ada banyak lagi pilihan kek and desert yang sedap2... 
or boleh direct owner : NORUL 011-26830049





okey, yang muffin gebu2 ni plak dari geng gojes KAK AMY :)
sape yang dah rasa memang tau la macam ne sedapnye muffin comel nih…sekali hadap kompem 5 bijik ke atas…tak sedar weh masa ko ngap tuh, tau2 je dah masuk perut 8 bijik…siap berebut ngan anak dara lagi…wakakaka...






kek sedap ni aku tempah dari ibu_ara
dalam dia bukan kek span biasa tuh, tapi kek chocolate moist yang memang sedap..
kak ros nih boleh buat macam2 jenis bentuk kek..
cakap je yang kek macam mana, dia boleh buat..

 


budak2 memang enjoy gile main kat tepi rumah...
siap ada yang tak xnak balik
yelah dah ramai kawan datang kan...mane rock kalau balik awal..hihhi




mama masa nih dah 24 minggu
tapi sebab pakai baju hitam so tak nampak lew plak baby bump di situ..

owh, baju nih kami satu beranak custom dari ig : allaboutprinting
so kalau korang berminta nak buat baju custom, boleh lew roger tokey JELAN 013-5405540



last but not least...
terima kasih semua...banyak sangat hadiah kakak n adik dapat...
syok betul deme..

No comments: