Friday, April 4, 2014

kisah belakang tabir

assalamualaikum..

sambungan kisah entry sebelum nih..
act bukan sambungan pon...cume entry celebration for our 3rd anniversary..

aku dah planning lama dah bende nih...act tak de lah lama berbulan bulan...lebih kurang dalam 2 minggu sebelum tuh lah...
disebabkan laki aku memang bukan romantik orangnya, so memang ko tak payah la mengharapkan serprise bagai daripada dia kan....
nak harapkan hadiah pon mimpi je lah...aku kompem dia tak ingat pon anniversarry kitaorang nih...

kalau ko berangan nak hadiah ke, ko cakap je terus terang...
'papa, mama nak ni...nanti tolong belikan ye"
ataupon
"papa, mama dah order online nih, nanti tolong transfer"

tapi

selalunye aku cakap je macam tuh,
sudahnya aku tak beli pon bende2 yang aku nak tuh...
kalau aku jadi beli pon, selalunye aku akan gune duit aku sendiri..

ehh, dah melalut bende lain la plak...
ok sambung cerita nih...

aku memang teringin...teringin sangat sangat nak candle light dinner
kikikiki....mengada ko!!!
dari first anniversary aku teringin nak buat gini...

tapi masa first anniversarry aku still dalam pantang beranak si alysa..
makanya, aku just celebrate gitu gitu je lah kan..
takkan lah ko nak g candle light plak time pantang..

so aku tunggu 2nd anniversary..
masa nih plak 2nd april tuh aku g honeymoon kat vietnam...
honeymoon sekali ngan anak n makcik bagai..
celah mana la plak ko nak candle light beramai2 tuh kan...
so pendam lagi dalam hati

akhirnya...
ini kali...hahaha...aku berjaya...
beria la aku cari tempat untuk candle light..

google sana google sini..
tanya kawan2...

last2 hasil pencarian di google aku jumpe restoran nih
ramai yang suggest kat sini..
review orang ramai : makanan sedap dan servis bagus..

so aku pon PM je kat FB..
bukan susah pon..

dah terangkan serba sedikit, dia mintak no telefon kite untuk dia contact...cakap dalam telefon lagi mudah kan...so memang betul kata orang ramai...servis memang tip top... :)

__________________________________________________________________


ok, abis cerita tentang reservation tuh...
start dari aku kompem reservation, start dari tuh jugak lah aku cakap kat laki aku suh dia cuti hari rabu (2/4) tuh...
hari hari aku pesan...tapi dia buat tak tau je...
sibuk la tanya ada apa ngan ari rabu tuh...nape nak kene cuti...dia banyak hal la...

aku sebenarnye dah macam nak cancel la jugak..
sebab laki aku nih memang sengal, dia kadang tuh bukannnye kisah...
kalau dia ada keje dia peduli apa kan...
dia keje jugak, bukan nak cuti pon...nanges!!!!

last2 aku cakap,
aku mengidam nak tengok wayang...
kikiki...dah lama tak tengok wayang...
so nak suh dia cuti bawak aku g tgk wayang...
klako tak alasan??

dah laki ko kata cenggini 
" dah kenapa nak g tgk wayang ari rabu, tak boleh g tgk ari sabtu"
aku jawab selamber
"ari rabu kan murah"


so ari selasa tuh (1/4)
aku pesan lagi
"papa, esok cuti tau...mama dah booking tiket wayang"
"nak tgk kat KLCC tau"
padahal aku tak beli pon lagi, sebab aku kompius nak tgk citer apa..
laki jawab
" tak boleh tgk kat kepong je ke??dah kenapa nak kene masuk KL jugak??"
aku balas
"baby nak g jalan kat KLCC"

ok, laki aku diam...malas nak layan agaknye...

_____________________________________________________________________

nak dijadikan cerita, ari selasa malam tuh...
boleh plak alysa demam...

aku???errkkk, kalau dah demam esok macam ne??
badan dia dedar lar...cek temparature 37'c...
tak panas sangat...
tapi...aku risau kalau melarat...dah kompem2 esok punye planning tak jadi kan??
sebabnya memang aku dah planning nak dating berdua aja..
dia macam biasa kene g taska...
pastuh petang tuh adik aku g amik dia bawak balik umah ibu...

alahai anak, sekali sekala bagi la can mama papa nak dating
dah lama tau tak berdua dua an...

malam tuh, aku paksa alysa makan ubat...
melalak2 budak tuh tak mo makan...
selalunye kalau demam biasa2 nih aku tak bagi ubat sangat...just letak cool fever and letak air asam jawa...
tapi sebab kali nih aku risau takut melarat teruk, aku terus bagi dia ubat...
malam tuh aku monitor dia...
make sure demam dia makin kebah...

pagi rabu (2/4)
demam alysa still maintain...tak nak kebah..still 37'c
aku dah macam...hmmmm, memang tak de rezeki lew aku nak merasa candle light kan...
so aku pasrah je lah...

aku bangun...kemas2 rumah...
tgk alysa tak bangun2 lagi walupon dah kul 9
aku rasa badan, panas lagi...

kul 10 aku kejut dia bangun..
ok je dia, aktif macam biasa walaupon badan dia rasa panas..
pastuh aku ajak dia mandi..
pas mandi tuh, dah kompem2 la ok kan...dah tak panas, sebab mandikan sejuk...

monitor sampai kul 11 ok je dia...
siap menyanyi2 terlompat2 macam biasa...
so cun....boleh la mama n papa ko dating nak oii...

siap2...dalam kul 12 kitaorang keluar..
bawak dulu anak dara makan...lunch bersama-sama...
kesian nanti nak kene tinggal kan...

kul 1 baru hantar dia g taska...
bye darling...nanti malam kite jumpe plak ehh..

masa anta kat taska, dah pesan kat pengasuh,
kalau badan dia panas lagi, inform kat kitaorang cepat2..
risau jugak kan..
tapi alhamdulillah...sampai ke hari nih dia ok je...

________________________________________________________


ok, aku penat menaip...
nanti aku sambung la kisah nih lain entry plak...

p/s : kan aku dah kata...memang laki aku tak ingat pon we all punye anniversary...
dia wish pon lepas aku post dalam FB, pastuh tag dia kan...kalau tak dia mesti tak ingat punye...


3 comments:

Wawa said...

anibeseri ujung bulan 5, tp dah plan sejak bulan 3...over nau mama naila ni...wakakaka...nak candle light gak, tp kalau wat dalam umah je aci tak...hihi...

alysapunye said...

wawa : boleh je kalau nak buat dalam umah...kikiki...tapi aku nih pemalas nak masak orangnye...memang tak la kalau nak buat kat umah kan???

DYatie said...

Rasa nak marah boleh?.hahaha. smgt kite baca tup2 tuan tanah kata malas dah nak taip. Sentap mak arissa tau........