Tuesday, August 13, 2013

baju kurung alysa

huihh...kejapnye masa berlalu...hari nih dah 5 syawal...pejam celik pejam celik dah kene start keje dah ari nih...huhuhu...

dalam pala otak nih sebenarnye bayak sangat nak menulis...dari start puasa punye cerita, sampai lew ke raya...tapi bile dah dok depan pc nih, tetibe idea tuh hlang la plak...hilang mood tol la nak update blog...cer masa tgh baring2 tuh, tetibe je idea datang mencurah2...tgh2 drive dalam kete, idea datang jugak..tgh2 mandi, fuh lagila idea datang macam air shower tuh mencurah2...mencik tol tau..
dah2..malas nak melalut banyak2…meh kite mulakan entry ogos nih dengan entry raya…tak gitu??huhuhu…

baju kurung alysa…hah ko, banyak kontroversi tol pasal kisah baju raya nih…beli kain dah lama berzaman, tapi g anta kain kat toilor dah nak dekat2 raya…kononnye piker, alar, anta tailor makcik sendiri yang jahit kan, so ala2 boleh potong q la…hihihi, skali ko, dah nak raya pon baju si alysa nih tak siap2 lagi…mau maknye nih tak risau…tapi makcik ira rilex je cakap, ‘tak pe long, ko jangan risau, nanti ngah siapkan jugak baju alysa ni’

so bile dah dengar cenggitu tak de lew rasa cuak sangat kan…so boleh rilex je la…tetibe lagi 2 hari sebelum nak balik raya…makcik aku masa tuh plak jatuh sakit…demam panas sampai menggigil2…nasib baik baju mama alysa nih dah siap jahit, yang tinggal baju alysa je belum…kalau tak, meroyan la jugak kat situ ko, baju raya tak siap kan…hahaha…eh, sambung citer pasal baju alysa, hah, nih nak raya nih, baju alysa tak siap lagi, tailor plak dah demam…so aku pasrah je la…nak g cari baju kurung lain memang dah tak sempat lar, sebabnye aku pon bz, tak kuar ke mana pon, lagikan nak shopping2 plak kan…tapi makcik aku dalam pada sakit2 tuh siap cakap ko jangan risau, nanti ngah makan ubat, hilang sakit kepala nih ngah siapkan baju cucu ngah tu, takkan la ngah nak biarkan cucu ngah tu beraya tanpa baju kurung kan’

tapi masa tuh aku pon mcm dah tak berharap sangat…sebab aku pon tak mo la pakse2 makcik aku…dah dia nak sakit, nak buat macam ne, maybe tak de rezeki alysa nak beraya ngan baju kurung raya tahun nih kan…so aku pun cari la baju gaun alysa yang ala2 kaler pink jugak, sebabnye nak matchkan ngan theme tahun nih pink colour…haih, masa tu la plak baru perasan,yg alysa tak de gaun warna pink…aduhai…tu lar, masa beli maknye nih dah bosan ngan kaler pink, asek lar baju budak pompuan kaler pink pink dan pink…so tahun nih gaun alysa banyak warna lain dari pink…dah menggagau ko masa tuh, sekali teringat la plak, ada satu gaun alysa orang bagi, tapi masa tuh tak muat lagi…sekali try dah cun2 je pakai…hihihi…so Selamat…baju backup dah ada…tak de la susah hati lagi…

beberapa jam sebelum balik kampong…..makcik aku call ‘long, baju cucu ngah ni dah siap..meh lew dating amik’…seronok lew ko…dapat sedondon dengan anak dipagi raya…hahaha…cenggitu lew alkisah baju raya alysa tahun nih….nasib baik siap nak oiii…

to ngah : TQ so much…dalam pada sakit2 pon sempat lagi menjahit.. J




bile matahari dah memancar...terik di atas kepala, macam ni lew fesyen raya anak dara 2 orang nih...hihihi...


3 comments:

cik hani said...

Cantek baju alysa ni..
suka dengan bunga dan warna ni..
ceria je

farhana shamsuddin said...

cantik baju alysa

Umi Qi said...

Cantik yer baju kurung alysa....omey angat