Friday, April 26, 2013

Tips : bawak anak naik kapal terbang

Birthday trip vacation : day 1

Jakarta 23/2/2013

Salam semua...hari ni mama n alysa g jalan2 jakarta sempena ulang tahun alysa yang pertama...;)

Papa??papa kene tinggal kat malaysia sebab papa work...so kami berdua je g...ehh ehh,ada lagi la...nanny,tok ngah n tok teh pon follow...so this is ladies trip...hihi

Ok,ni tips untuk sesapa yang nak bawak kanak2 lasak yang berumur setahun naik kapal terbang...jika anak anda adalah seorang kanak2 yang behave,so boleh abaikan tips ini...kalau anak anda seperti alysa, yang jenis kalau naik kereta tu nak panjat2,sibuk nak main naik turun,sibuk nak g seat driver...so korang boleh apply tips ni...

1. Jangan bagi anak anda tido sebelum naik kapal terbang
2. Bagi makan n minum kenyang2
3. Sediakan baju n pampers dalam beg utk spare kot2 baby comot2 semasa makan
4. Main2 sampai dia penat
5. Naik kapal terbang dan tidokan anak anda...yeayy...so dia xde lar nak lasak2 dalam kapal terbang...sebab dia da tido kepenatan dan kekenyangan...

Itu saje tips utk kali ni...next entry..jalan2 jakarta...bye


_______________________________________________________________________



korang nampak tak tarikh diatas tuh pada 23/3/2012?

act ira dah lama buat tips nih lar kononnye nak bagi tips kat moomy semua...masa hari ira draf entry nih mmg tips tuh menjadi...tetapi tidak masa ira g vietnam pada awal bulan baru2 nih....totally tidak menjadi...semakin besar alysa semakin bijak dan semakin lasak...ok, lasak adalah salah satu bukti bahawa anak anda bijak sebab otak dia sentiasa berfikir nak buat ape....

haih...tapi bagi sesapa yang nak cube tips diatas digalakkan....hahahha, untuk percubaan kedua, ira gagal....alysa syok je dok dalam kapal terbang siap nyanyi2 lagi sampaikan pramugari tuh pon asek datang nak main2 ngan dia...

ok, entry tertangguh ini boleh dipost skang...

tadaaa!!!!



~gamba diambil masa orang tgh sibuk2 nak pilih tempat...hihihihi~!




No comments: